KONTROLA

Kosor: Pregledat ću sve menadžerske ugovore u javnim tvrtkama

Zagreb, 011209.Rakitje.Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvara novu tvornicu Neva za proizvodnju kozmetike i proizvoda za osobnu njegu Atlantic Grupe.Na slici : Jadranka Kosor obilazi tvornicu u drustvu Emila Tedeschia.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor otvorila je danas pogon Atlantic Grupe, točnije novi pogon tvrtke Neva u Rakitju, nedaleko od Zagreba. Pogon je vrijedan 32 milijuna kuna, a u njemu je zaposleno 102 djelatnika

Kosor se, kako je izjavila, zajedno sa ministrom financija Ivan Šukerom, ministrom gospodarstva Đurom Popijačem došla pokloniti gospodarskim uspjesima Atlantic Grupe.

- Došli smo se pokloniti vašim gospodarskim uspjesima u teškim vremenima u kojima živimo gdje je glavni prioritet borba za svako radno mjesto. Ovaj primjer pokazuje kako je moguće nositi se s krizom - kazala je Kosor na svečanosti otvaranja pogona.

Kosor je izjavila kako je jutros poslala pismo svim trgovačkim tvrtkama u pretežitom vlasništvu države u kojem je zatražila da joj se na uvid pošalje pregled svih menadžerskih ugovora, ugovora o otpremninama i pregled svih automobila koji se u tim tvrtkama koriste. Želimo sve te ugovore ujednačiti i naravno smanjiti, kazala je Kosor. Dodala je kako je do sada već ušteđeno 1,4 milijardi kuna, te da i dalje inzistira na smanjenju mase plaća za deset posto.

Najavila je kako Vlada priprema i program za gospodarstvo. “Ne mogu o detaljima, radimo na tome, a taj bi program bio na tragu nekog moguće snažnog mehanizma za potporu i onima koji su u poteškoćama”, kazala je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:39