BITKA S NERETVOM

Kosor u Metkoviću: Stanje je katastrofalno. Na proljeće počinje gradnja nasipa

 Denis Jerković/CROPIX

METKOVIĆ - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor posjetila je u subotu poplavljena područja na desnoj strani grada Metkovića. U pratnji ministra gospodarstva Đure Popijača, saborskih zastupnika Stipe Gabrića-Jambe i Dubravke Šuice, župana Dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića te neretvanskih gradonačelnika i načelnika, premijerka se na terenu upoznala sa razmjerima šteta koje su u ovoj godini dva puta pričinile poplave.

- Stanje je katastrofalno. Ono što mogu reći u ime Vlade RH je da na proljeće počinje izgradnja nasipa. Za početak ovoga posla osigurano je 100 milijuna juna. Projektna dokumentacija već se rad i sigurna sam da će se posao oko obrane od poplava završiti u kratkom roku, rekla je premijerka Kosor, naglašavajući da će se interventno gradu Metkoviću uplatiti milijun kuna za podmirenje najosnovnijih potreba stanovništva.

Inače, stanje na poplavama poharanom području se stabilizira. Neretva bilježi trend opadanja kao i zaobalne vode i rječica Norin pa stanovništvo nastoji koliko je moguće osigurati normala život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:41