I SUD GA ODBIO

Kuhar osnovne škole u Zagrebu dobio otkaz, razotkrile ga nadzorne kamere: ‘Ugrozio je zdravlje djece‘

Kuharu je na školskom hodniku ispao pladanj s namaznim kruhom za učenike. On je hranu i posuđe pokupio s poda i vratio na pladanj

Ilustrativna fotografija školske kuhinje

 Peter Noyce Plb/Alamy/Alamy/Profimedia/Peter Noyce Plb/alamy/alamy/profimedia

Kuhar iz jedne osnovne škole u Zagrebu dobio je izvanredni otkaz nakon što se na snimkama nadzornih kamera vidjelo da je svojim postupcima ugrozio zdravlje učenika, javlja Danica.hr.

Na snimkama nadzornih kamera se vidi da je kuharu prilikom dostave hrane u razred, na školskom hodniku ispao pladanj s namaznim kruhom za učenike drugog razreda. On je hranu i posuđe pokupio s poda i vratio na pladanj pa ponovno poslužio djeci.

Također nije oprao posudu koja mu je pala na pod, već je u nju stavio hranu za djecu. Šalice je pak samo isprao, a nije koristio sredstvo za pranje posuđa.

Prilikom toga je maknuo i zaštitnu masku s lica, kuhinjskim papirom obrisao proliveno s poda pa isti papir vratio na radnu plohu za pripremu hrane.

Na snimkama se također vidi kako kuhar stavlja prst u usta, nakon čega nije oprao ruke već je nastavio pripremati hranu.

Ravnateljica škole je, vidjevši snimke, odmah kuharu uručila izvanredni otkaz. On se na otkaz žalio, no sud je njegov zahtjev za vraćanje na posao odbio uz obrazloženje da je ‘postupao protivno svim higijenskim i zdravstvenim standardima‘, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:34