ZAKASNILI S INTERVENCIJOM

Kutina raskinula ugovor sa Zimskom službom: Nisu bili dobri, grad je bio zameten snijegom!

Zagreb, 131010.HSLS, Zrinjevac.Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor odrzao je tiskovnu konferenciju na temu "Politicki, gospodarski i moralni trenutak Hrvatske".Na slici: Davor Zmegac predsjednik sredisnjeg vijeca HSLS-a.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

KUTINA - Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač raskinuo je ugovor s tvrtkom Agrograd iz Kutine, koja je temeljem javnog natječaja dobila posao obavljanja zimske službe u gradu.

- Ugovor sam raskinuo jer kutinska zimska služba nije dobro obavljala svoj posao, građani nisu bili zadovoljni, grad je bio zameten snijegom i teško prohodan za vozila i pješake. Zakasnili su s intervencijom, nisu imali kapaciteta da osiguraju prohodnost gradskih prometnica, te su se stekli uvjeti za raskid ugovora na njihovu štetu - ističe Žmegač. Dodaje kako su sukladno zakonu angažirane dodatne snage, a tvrtka Agrograd odrađuje otkazni rok, te je stanje u Kutini sada puno bolje. Grad istovremeno žurno priprema dokumentacije za novi natječaj za poslove zimske službe, koji će biti objavljen u najkraćem roku.

U Kutini objašnjavaju da, kada je tvrtka Agrograd odabrana za obavljanje poslova zimske službe, imala je potrebne uvjete, mehanizaciju i ljudstvo. U međuvremenu je zapala u poslovne probleme, te nije uspjela na zadovoljavajući način obaviti povjereni posao zbog čega su ragirali nezadovoljni građani, ali i nadležne gradske komunalne službe, kao i prometna policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:51