ESTRADIZACIJA POLITIKE

KVARNER I GORSKI KOTAR NA OPREZU, STIGAO IM JE PERNAR! 'Zastupnik na prevaru namjerava ući u škole u Delnicama i Rijeci'

 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je upao u neke zagrebačke i slavonske srednje školae, saborski zastupnik Ivan Pernar danas planira ući i na područje Primorsko-goranske županije, točnije Delnice i Rijeku gdje namjerava posjetiti tri srednje škole, izvući s nastave učenike i dobro se zabaviti predstavljajući sve skupa pritom kao političku aktivnost, osvještavanje mladih generacija, borbu za pravo izražavanja stavova...

Na primorsko-goransku turneju Pernar i ekipa stižu, izgleda, na temelju Facebook prijateljstva s nekolicinom delničkih i riječkih srednjoškolaca i gimnazijalaca, a u namjeri da svakako uđu u srednjoškolske ustanove u Delnicama i Rijeci, Pernarov tim kontaktirao je i delničkog gradonačelnika Ivicu Kneževića.

Knežević je Novom listu rekao da ga je Pernarov suradnik nazvao u subotu oko 22.30 i zatražio suglasnost za ulazak u Srednju školu Delnice.

– Naravno, odgovorio sam mu da mu ja tu suglasnost niti mogu, niti smijem dati jer ne upravljam tom ustanovom, budući da je njen osnivač Primorsko-goranska županija, koja jedina može dati takvu suglasnost. Nakon toga uslijedio je odgovor kako oni tu suglasnost imaju i tu je razgovor završen. No, ako imaju suglasnost, zašto su me onda zvali, pomislio sam, budući da mi je sve skupa bilo vrlo čudno. Idući dan sam o tom razgovoru obavijestio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije koji je, koliko je meni poznato, poduzeo daljnje korake i zabranio ulazak gospodinu Pernaru u školske ustanove. Slažem se s takvom odlukom jer je ovo što on nekoliko posljednjih dana radi neozbiljno i tome treba stati na kraj – rekao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, dodavši kako bi, da nije poslovno danas izvan Delnica, i osobno došao izraziti protest zbog Pernarove estradizacije politike te izrazivši nadu da će institucije spriječiti ponašanje koje nije u skladu sa zakonom.

U Primorsko-goranskoj županiji, točnije u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, ni slučajno ne žele dozvoliti Pernaru ili bilo kome drugom da politički djeluje u školskim ustanovama i to na maloljetne osobe pa su jučer svim srednjim školama Primorsko-goranske županije, kao i nekolicini osnovnih škola, poslali nalog u kojem izričito kažu da Primorsko-goranska županija, kao osnivač škola, nije dala suglasnost niti odobrava neovlašten ulazak drugih osoba u prostore školskih ustanova radi osobnog ili bilo kojeg drugog probitka ili promoviranja, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:46