AFERA HBOR

LINIĆ KOMENTIRAO KAZNU ŠEGONU 'On je svoju dužnost u Ministarstvu obavljao odgovorno'

Zagreb, 090114.Banski dvori, trg Svetog Marka.Redovna sjednica Hrvatske Vlade. Na fotografiji: Slavko Linic. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Ministarstvo financija priopćilo je danas, u vezi s odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon u sukobu interesa , kako je on za vrijeme rada u Ministarstvu obavljao dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao.

Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke "Facta Vera" s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki "Facta Vera", tvrdi se u priopćenju koje je potpisao ministar financija Slavko Linić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je jednoglasno utvrdilo da je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon stupanjem u poslovni odnos trgovačkog društva "Facta Vera" s HBOR-om prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa te je taj slučaj proslijedilo Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Povjerenstvo je Šegona kaznilo s 40.000 kuna. On će taj iznos dijela neto plaće od 40.000 kuna morati platiti u osam rata. Prve četiri rate iznosit će sedam tisuća kuna, a druge četiri tri tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:20