NERVOZNA REAKCIJA

LINIĆ O OVRHAMA ZBOG POREZA 'Čitajte zakon! Nema limita - ni 2.000, ni 60.000 kn'

Linić ne namjerava popustiti ni zahtjevu svoga kolege iz Vlade, ministra poduzetništva i obrta Marasa
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Kod prisilne naplate poreza ne postoji nikakav limit, poručio je uoči današnje sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić. „Ne postoji limit, nigdje ne postoji limit. U zakonu jasno piše kada treba platiti porez. Ne postoji limit ni 2.000, ni 60.000, ni 30.000 kuna. Ljudi, čitajte zakon!“, nervozno je novinarima poručio Linić.

Ministar financija time je opovrgnuo medijske tvrdnje da se ide u prisilnu naplatu samo onih poreznih dugova koji su veći od 2.000 kuna. Razlog ovrhe nad poreznim dužnikom može biti bilo kakav iznos duga.

Linić, očito, ne namjerava popustiti ni zahtjevu svoga kolege iz Vlade, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa. Naime, na novinarsko pitanje hoće li prihvatiti Marasov prijedlog da se limit za ovrhu podigne na 10.000 kuna, Linić je podsjetio da su zakoni isti za sve.

„Zakon je vrlo jasan. Porez treba platiti u određeno vrijeme i svatko će ga platiti. Zakoni se ne mijenjaju pojedinačnom voljom, nego se moraju provoditi. Moj je posao da se oni provode“, naglasio je Linić.

Dodao je kako se Vlada više od godinu i pol bavi „slabima, nemoćnima, neuspješnima i onima koji su možda varali poreznike i štetili državnom proračunu“. Vlada, međutim, ima i odgovornost prema onima koji svoje porezne obveze uredno podmiruju, zaključio je Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:01