'TO SU JAMBINA OBEĆANJA'

Luka Bebić pisao građanima Metkovića: Nisam kriv za poplavu

 Denis Jerković/Cropix

METKOVIĆ - Predsjednik Sabora, Luka Bebić, u pismu građanima Metkovića opovrgnuo je optužbe gradonačelnika, Stipe Gabrića-Jambe, da je kao čelnik općine Metković, još 1972 odlučivao o projektu obrane od poplava.

Bebić ističe da je Stipe Gabrić-Jambo u svom mandatu često obećavao realizaciju tog projekta ali bez rezultata, pa sada njega proglašava jedinim i isključivim krivcem, što se nisu gradili nasipi i kanali.

– Projekt obrane od poplava je zahtijevan i skup, ali i neophodan, opravdan i prioritetan. Sredstva vodoprivrede treba doista namjenski utrošiti i dnevno kontrolirati što je izgrađeno i plaćeno u skladu s ugovorom, tvrdi Bebić.

- Ovdje nije moguće manipulirati kao s novcem namijenjenim za ublažavanje šteta od suše, kaže Bebić te dodaje da će podupirati sve planove Metkovića koji su u skladu sa zakonom. Naglašava, da se kao saborski zastupnik trudio pomoći u realizaciji različitih vodoprivrednih projekata u dolini Neretve. Mnogi od tih projekata, napominje predsjednik Sabora, su i realizirani, poput onih na području Kule, Krvavca, Opuzena, Slivna, Komina, Rogotina te Ploča.

Kao saborski zastupnik, podsjeća Bebić u pismu, u više je navrata gradonačelnicima i načelnicima iz neretvanskog kraja, pa i gradonačelniku Metkovića, omogućio različite kontakte i dogovore u Hrvatskim vodama i drugim državnim institucijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:52