NOGOMETNA LEGENDA

'MAMIĆA CIJENIM, ALI IZNENADILA ME NJEGOVA RETORIKA' Džajić gostovao kod Stankovića

ZAGREB - Hrvatska nije tako veliki favorit u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo jer u mladoj reprezentaciji Srbije ima puno igrača koji igraju u poznatim klubovima, a njihova eventualna pobjeda u Zagrebu dala bi izborniku Siniši Mihajloviću vremena za miran nastavak započetog rada, kazao je danas najpoznatiji jugoslavenski nogometaš Dragan Džajić (67) u HRT-ovoj emisiji "Nedeljom u 2".

"Žao mi je što gostujući navijači neće moći doći u Zagreb i Beograd, jer se utakmice igraju zbog navijača, ali možda je u ovom trenutku to i bolje. Ipak, vjerujem da neće proći puno vremena kada će ti susreti odigrati u normalnoj atmosferi", kazao je Džajić koji ne vidi veliku prednost u tome što je Hrvatska više puta nastupila na velikim natjecanjima jer na posljednjem Svjetskom prvenstvu 2010. Hrvatske nije bilo, dok je Srbija nastupila.

'HRVATSKA JE FAVORIT, ALI NEĆE POBIJEDITI SRBIJU. MI IMAMO PUNO BOLJU OBRANU' Nogometna legenda Jugoslavije Dragan Džajić

"Hrvatska ima sigurno koheziju i već formiran tim, a je li to dovoljno da pobjedi Srbiju, nisam siguran. Istina, naša reprezentacija je još u formiranju, bilo je i dosta lutanja, ali i mi imamo momčad koja nekoliko godina igra zajedno", kazao je Džajić i napomenuo da u Hrvatskoj ima puno prijatelja i da održava kontakte sa svojim bivšim suigračima iz reprezentacije.

Džajić je rekao kako je Robert Prosinečki jedan od najvećih igrača u povijesti Crvene zvezde, te da su njegove zasluge za osvajanje naslova prvaka Europe i Interkontinentalnog kupa nemjerljive.

"Pobjednički tim Crvene zvezde gradio sam kao tehnički direktor punih 20 godina. Imali smo već formiranu momčad kojoj smo samo pridodali Miodraga Belodedića i Sinišu Mihajlovića, a klupska politika je bila da okupimo najbolje igrače iz bivše Jugoslavije. Za njih smo uvijek imali novaca jer smo ih u pravilu uvijek prodavali za veće novce no što smo ih dovodili, a Prosinčeki je došao iz Dinama bez odštete".

Na upit voditelja zašto se prije nekoliko mjeseci vratio u Crvenu zvezdu iako je prije osam i pol godina kazao da se više nikada neće vratiti u nogomet, Dragan Džajić odgovorio je da je to napravio zbog navijača kojih i danas ima između 15 i 20 tisuća na svakoj domaćoj utakmici.

Džajić je izjavio kako on nikada nije razgovarao s Miroslavom Blaževićem o mogućnosti da on kao trener vodi Crvenu zvezdu niti može potvrditi kako je Ćiro imao takvu želju iako ga s legendarnim hrvatskim trenerom veže dugogodišnje prijateljstvo.

" Zvonimir Boban bi po svojim kvalitetama sasvim sigurno mogao igrati u Crvenoj zvezdi, a kad je bio u vojsci i trenirao je s nama. No, nikad nismo pomišljali da ga dovedemo, jer bi to ipak bilo malo previše", rekao je Džajić koji nije znao hoće li doći na utakmicu Hrvatska - Srbija u petak na Maksimir.

O nedavnom uhićenju izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog neprimjerenih izjava o ministru Željku Jovanoviću, Džajić je rekao kako nije upoznat s detaljima slučaja, ali ga je iznenadila Mamićeva retorika.

"Mamića sam posljednji put vidio prije deset godina. Uvijek je bio korektan. Iznenadila me ova njegova izjava protiv Jovanovića, ne znam zbog čega ima takav odnos s ministrom, ali ja Mamića cijenim."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:51