NEOBIČNI OGLASI

MAMIĆEVO IME KORISTILI DA SI DIGNU CIJENU NEKRETNINA 'Prodajem zemljište u susjedstvu Zdravka Mamića'

 CROPIX

Na vrhu mjesta koje se zove Vrh, iznad Ravne Gore te svih okolnih brda u srcu Gorskog kotara, planinska je kuća Zdravka Mamića. Originalna finska Honka prva je u nizu tri kuće, sljedeća je u vlasništvu njegove šogorice Jadranke Kruljac Polak, arhitektice koja ju je sama dizajnirala, a posljednja, također Honka, je od Marija i Monike Mamić, Zdravkova sina i snahe.

Mamić mlađi imanje je kupio od Igora Kodžomana (bivši član Uprave Hypo banke, bivši predsjednik Uprave Zvijezde i aktualni partner u Sense Consultingu), obiteljskog prijatelja koji je otkrio ovaj djelić ravnogorskog raja i preporučio ga Mamićima. Njihov prvi susjed je Florijan Boras, u javnosti poznat kao HDZ-ovac koji je kao predsjednik stranačkog Suda časti izbacio Jadranku Kosor iz HDZ-a, a šuma ih sve skupa dijeli od velebnog imanja Nadana Vidoševića u Hlevcima.

Imanja Mamićevih održavana su zahvaljujući mještaninu koji im kosi okućnice. Oni, kažu nam susjedi, rijetko dolaze.

- Zdravko je bio tu svega nekoliko puta od 2007., kada je kuća izgrađena, a tako i Monika i Mario. Zdravkova supruga Marina navrati češće - kažu nam susjedi.

Na ulazima u kuće još su lopate za bacanje snijega.

- Gorski kotar za mene je pravi raj, supruga mi je iz Mrkoplja i te su dvije stvari presudile da napravim kuću za odmor. Vidio sam što je napravio Nadan Vidošević, mogu mu samo čestitati na ukusu, a ja ću tek odlučiti što još napraviti - rekao je Mamić prije osam godina za Jutarnji list.

Kuće Mamićevih su dvoetažne s podrumima. Doznajemo da je Zdravko kupio i susjednu parcelu od 30.000 kvadrata. U ovom dijelu Gorskog kotara cijene zamljišta kreću se od 10 do 30 eura po kvadratu.

Gorani koriste i samog Mamića da bi si povećali vrijednost svojih nekretnina. Tako je jedan vlasnik u oglasu naveo da prodaje 600 kvadrata zemljišta u Ravnoj Gori “u susjedstvu Zdravka Mamića”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:14