ZAVRŠENA PRETRAGA RAČUNALA

Marko Rakar: Policija nije pronašla ništa. Razmišljam o tužbi

Policija je danas završila pregled oduzetih računala i opreme nesuđenog savjetnika predsjednika Josipovića koji je čak četiri puta u tjedan dana morao doći u policiju
 Nenad Dugi/Cropix

ZAGREB - Policija nije pronašla ništa i očekujem da će uskoro javno objaviti da više nisam osumnjičen za objavu registra jer je to važno radi moje sigurnosti i sigurnosti moje obitelji - izjavio je poznati bloger Marko Rakar nakon izlaska iz sjedišta zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici.

Policija je, naime, danas završila pregled oduzetih računala i opreme nesuđenog savjetnika predsjednika Josipovića koji je prošlog tjedna na nekoliko sati bio i uhićen.

Rakarov odvjetnik Maro Mihočević smatra da policija više nema razloga za bilo kakve postupke prema njegovu klijentu. - Očekujem u dogledno vrijeme da se to i javno objavi - izjavio je Mihočević.

Rakar i njegov branitelj i dalje smatraju kako nije bilo zakonske osnove za njegovo prošlotjedno uhićenje jer je sam došao u policiju kako bi skinuo sumnje da on stoji iza objave registra.

- Još nismo odlučili hoćemo li zbog toga tužiti policiju. Ako oni budu korektni, bit ću i ja - rekao je Rakar koji je čak četiri puta u tjedan dana morao doći u policiju radi pregleda njegovih računala i opreme.

Upitan ima li Rakar još status osumnjičenika glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je kako o tome ne može ništa govoriti jer kriminalističko istraživanje još traje.

Borovec je dodao kako je u Zagrebu i Karlovcu u nastavku istrage o objavi registra jutros privedeno više osoba na obavijesne razgovore . Točan broj i njihova imena nije otkrio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:13