IZA KULISA

Milanović bi mogao u Sabor zaraditi plaću

 Srđan Vrančić/EPH

"Gospodin Karamarko očito vozi novi Mercedes pa neka autom napokon dođe i na posao u Hrvatski sabor." "Pa gospodin Karamarko saborski je zastupnik, neka dođe u parlament, gdje mu je radno mjesto, gdje prima plaću..." Tako su 2015. godine zborno prozivali članovi vladajućeg SDP-a, lidera oporbe i predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Tomislav Karamarka jer uredno prima plaću, a na poslu ga nema ni od korova. Godinu i pol dana kasnije ti isti SDP-ovci zborno pričaju novu priču...

Kako sada priča glasi?

"Onog trenutka kada nađe posao otići će iz parlamenta", priča Milanka Opačić. "Ja bih htio da on nađe posao i da se malo odmakne od Hrvatske. To bi bilo dobro za njega", nadopunjuje Siniša Hajdaš Dončić. Ovaj put oni pričaju o predsjedniku svojeg saborskog Kluba zastupniku Zoranu Milanoviću, koji se, prema statistici na internetskoj stranici Hrvatskog sabora, od 14. listopada, kad je konstituiran ovaj saziv Sabora, nijednom nije pojavio u Saboru. Na svom radnom mjestu.

Je li Sabor radno mjesto?

Kad je riječ o Karamarku, onda jest, a kad je riječ o Milanoviću, onda nije. To je SDP-ovska nakaradna logika. Jer reći da će Milanović otići iz parlamenta kada nađe posao, najgrublje je omalovažavanje Sabora, svih saborskih zastupnika, ali i izdaja svih onih građana koji su na izborima svoj glas dali predsjedniku SDP-a te samom SDP-u. A najveća sramota je to što će taj isti Milanović za posao koji nema dobiti i plaću od 16.276 kuna. Živjela hrvatska socijaldemokracija!

A što bi trebali učiniti?

Umjesto da ga brane besramnim argumentima, SDP-ovci bi svojem dojučerašnjem šefu trebali reći da se pojavi na poslu jer on ima posao i radno mjesto, a to je Hrvatski sabor. Trebali bi ga podsjetiti da svojim ponašanjem vrijeđa sve birače SDP-a koji su njemu i stranci svojim glasovima dali plaću. Ako se ponovno požali da ga bole prepone, neka ga smijene i zamijene nekim tko želi raditi. Ako u SDP-u takvih uopće ima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:15