ZAHVALIO BRANITELJIMA

Milanović čestitao Dan državnosti

Zagreb, 290514.Markov trg.Redovita sjednica vlade.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Goran Mehkek / CROIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović čestitao je danas hrvatskim građanima Dan državnosti istaknuvši da se na taj povijesni dan, dan hrabre odluke, "prisjećamo i ponovno zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvama podnesenim za obranu i očuvanje suverenosti i samostalnosti Hrvatske".

Danas, kad smo ostvarili članstvo u NATO savezu i Europskoj uniji, pred nama je prilika da se među demokratski uređenim i razvijenim zemljama afirmiramo kao prijateljska, moderna i razvijena država. Vlada je odgovorno preuzela vodstvo tog nezahvalnog putovanja do cilja kojem svi stremimo, navodi Milanović u čestitki.

"Posve je jasno da će samo istinske reforme osigurati napredak naše zemlje i učiniti nas boljim društvom, a već smo osjetili da put do uređene, stabilne i perspektivne Hrvatske nije ni kratak ni lak, da je tegoban i zamoran i ispunjen odricanjima".

Gospodarska situacija i dalje je nezavidna, no napokon bilježimo prve, blage, ali važne naznake poboljšanja, napominje premijer.

"Upravo zato i dalje računamo na vaše strpljenje i razumijevanje kako bismo dovršili željeni preobražaj naše domovine, a ona bila dostojna položenih života branitelja i patnji stradalnika. Da bude onakva kakvu su sanjale generacije, kakvu napokon, nakon tolikih lišavanja, zaslužujemo", poručio je Milanović u čestitki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:33