PREVIRANJA U STRANCI

MILINOVIĆ 'Brkić je ostao u manjini i još je više ojačao Karamarka. Karamarko je preuzeo HDZ'

 Dragan Matić/CROPIX

Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović u intervjuu za televiziju N1 rekao je da nije istina da je HDZ odlučio rušiti premijera.

- To jednostavno nije istina, HDZ je samo odgovorio premijeru koji je htio srušiti HDZ jučerašnjim potezom, rekao je Milinović i dodao da stranka kreće u formiranje nove većine.

Kazao je da u budućoj Vladi premijer mora biti Tomislav Karamarko jer to, napominje, nalaže stabilnost.

Na pitanje o disonantnim tonovima na sjednici Predsjedništva stranke te zahtjevima da Karamarko podnese ostavku u Vladi, Milinović je odgovorio kako je to pokazatelj snage HDZ-a unutar kojega 'svatko može izraziti svoje mišljenje na tijelima stranke'.

- To je demokracija, zato je HDZ najjača stranka. Istina, neki od članova su zatražili da odstupi iz Vlade, na kraju te rasprave nije bilo ni glasovanja premda je sam Karamarko ponudio da se glasuje, ali odustalo se i sve su odluke donesene jednoglasno, rekao je Milinović.

Na pitanje novinarke o mogućoj povezanosti i koordiniranosti Bože Petrova, Tihomira Oreškovića i nekih ljudi u vrhu HDZ-a u traženju Karamarkove ostavke, Milinović je odgovorio da se ne bi upuštao u špekulacije.

- HDZ ima puno bitnijeg posla, što prije formiranje nove većine i izglasavanje povjerenja novoj Vladi, kazao je.

Rekao je i da Milijan Brkić neće snositi nikakve sankcije.

- Velika smo i snažna stranka, Brkić je ostao u manjini i još je više ojačao Karamarka, on je preuzeo stranku u svoje ruke, ustvrdio je Milinović.

Bio je prilično tajnovit kada je riječ o taktici skupljanja nove većine.

- Dopustite da taktiku odredi HDZ, ubrzo ćete saznati tu većinu, bili bismo neozbiljni kada bismo lamentirali s imenima, uskoro ćete vidjeti da će HDZ voditi Hrvatsku u nove pobjede. Nema mjesta za Most u novoj većini, to je jasna pozicija, za Božu Petrova mjesta nema, on je na samom početku krenuo krivim putem..., rekao je.

Milinović je kazao i da je politika umijeće mogućeg, da se uvjeti mijenjaju iz dana u dan, ali je uvjeren da će HDZ skupiti novu većinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:05