UOČI NEDJELJNIH IZBORA

Milinović: Još čekam Karamarkov odgovor je li mu INA platila 18 milijuna kuna bez ugovora

'Zašto je ostavio HDZ, zašto je izdao Tuđmana, zašto kao prvi obavještajac nije spriječio kriminal u HAC-u, Podravci...'
Karlovac, 170512.U prostorijama karlovackog HDZ-a na adresi Mazuraniceva obala 2/1 izaslanicima Karlovacke zupanije na XV. Opci sabor HDZ-e, svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, sluzbeno je predstavio Darko Milinovic.Na slici: Darko Milinovic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Nakon što je za gostovanje predsjedničkog kandidata Tomislava Karamarka iz prostorija karlovačkog HDZ-a maknuta slika predsjednice stranke Kosor, pa je nekoliko dana kasnije, kada je svoj program predstavljala upravo ona, vraćena, na zidu je dočekala i posljednjeg kandidata koji se prije nedjeljnih izbora predstavio karlovačkim HDZ-ovcima, dr. Darka Milinovića.

- Ja neću provoditi teror i na silu micati slike. Gospođa Kosor je rekla da je njezina greška što je inzistirala na svojim slikama. Pa zašto u zadnjih 15 dana nije naredila predsjednicima županijskih odora da maknu slike. Moja slika, kada postanem predsjednik, sigurno neće biti kraj slike dr. Franje Tuđmana jer je to omalovažavanje njegovog lika i djela. Nema toga koji je zaslužio uspoređivati se s dr. Tuđmanom - komentirao je dr. Milinović.

Oštro je demantirao mogućnost svojevrsne koalicije s kandidatkinjom Kosor, o čemu se prije nekoliko dana pričalo u njegovoj Lici.

- Ja i gđa Kosor smo se politički, zapravo svjetonazorski , ili bolje rečeno u viziji HDZ-a razišli prije dvije godine. O ovome o čemu danas govorim, ja sam govorio u jednom intrevjuu i nakon toga sam bio marginaliziran. Dakle, nema nikakve koalicije, pobjediti ću u drugom krugu - rekao je Milinović.

Odgovarajući na pitanje zašto kandidati Kosor i Karamarko izbjegavaju javna sučeljavanja Milinović je rekao kako se "jedan od njih boji javnih pitanja i javne debate, jer tamo morate odgovoriti na neugodna pitanje, a kada se toga bojite, onda ne dolazite“. Ponovio je da je njegov program vjerodostojan, hrabar i pobjednički.

- Vidjeli ste da se rijetki usude progovoriti ime Tomislava Karamarka, ja sam ga pitao je li istina da je 18 milijuna kuna bez ugovora INA platila njegovoj tvrtci, a tu odgovora nema. Kad ste me pitali o donaciji crkvi u Bilaju, ja sam došao pred vas i hrabro i jasno odgovorio na sva pitanja. Pitanja bez odgovora otvaraju špekulacije o umiješanosti. Danas svi moraju odgovoriti na javno postavljena pitanja.

Zašto je ostavio HDZ, zašto je izdao Tuđmana, zašto kao prvi obavještajac nije spriječio kriminal u HAC-u, Podravci...To je hrabrost, to bi trebao biti vrh demokracije, a dno demokracije je dilanje paraobavještajnih dokumenata ispod stola - zaključio je Milinović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:20