'U 3 MJESECA POVEĆAO JE DUG ZA POLA MILIJARDE KN'

Milinović: Ministar Ostojić je najgori ministar ikad i prava elementarna nepogoda!

 Tomislav Kristo / CROPIX

- Dugovi hrvatskog zdravstva u samo tri mjeseca ove godine povećali su se pola milijarde kuna, liste čekanja su produžene, plaćanje dobavljačima također, a jedino u čemu je ministar zdravlja Rajko Ostojić uspješan to je PR. Zbog toga je najgori ministar ikad i prava elementarna nepogoda.

Ustvrdili su to bivši HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović i predsjednik stranačkog odbora za zdravstvo prof.dr. Ante Ćorušić na tiskovnoj konferenciji na kojoj su rezimirali situaciju u sustavu nakon sedam mjeseci vlasti Kukuriku koalicije.

Milinović se pohvalio kako je on uspio smanjiti dugove zdravstva za oko dvije milijarde kuna, a Ostojić ih je povećao. Zamjera aktualnom ministru što je dopustio da se zdravstvu uzme 3,5 milijardi kuna iz proračuna a sad bolnice nemaju za lijekove usred turističke sezone jer su im proračuni prekratki.

Strategiju zdravstva do 2020. Ćorušić je ocijenio kao kompilaciju dokumenata Svjetske zdravstvene organizaciji i Odbora za zdravstvo Europske komisije bez konkretnih rješenja, te najavio HDZ-ovu strategiju za rujan u kojoj će se među ostalim predložiti iznajmljivanje zdravstvenih kapaciteta privatnicima u slobodno vrijeme.

- Poglavito se to odnosi na kirurške dvorane koje u posljepodnevnim satima zjape prazne premda je izračunato je da svaka minuta u opracijskoj dvorani košta oko 18 eura. Drugim riječima privatnim liječnicima koji imaju dovoljno pacijenata i mogu platiti bolnici korištenje prostora to im treba omogućiti, kazao je Ćorušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:27