JUTRO POSLIJE

MILINOVIĆ NAKON PORAZA U LICI 'Jedini koji ne može slaviti je HDZ. Da je HDZ stao iza mene osvojio bi 60% glasova, a ne 35%'

 
 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je HDZ-ova koalicija na jučerašnjim prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije odnijela pobjedu nad Darkom Milinovićem, on je priznao poraz i za N1 rekao da bi to mogao biti njegov novi politički početak.

"Kad se strasti malo smire, jedini koji ne može slaviti nakon ovih izbora je HDZ, bez obzira što to pokušavaju nametnuti. Prije dvije godine su imali 55 posto i 14 tisuća glasova, a sad imaju 7.000 glsaova. Oporba HDZ-u ovdje, mi zajedno imamo preko 10.000 glasova. Ja sam pobijedio HDZ ovdje u Gospiću i isto bi tako bilo i da se broji na taj način", rekao je Milinović za N1 i dodao da smatra kako neće biti lako formiranje čvrste većine.

"Ovi izbori su donijeli ono najgore - političku nestabilnost. Tu HDZ ima najmanje razloga za veselje. Neka se dogovore s Karlom Stračevićem, ako je to politika Andreja Plenkovića, neka se dogovore s HSP-om i idemo dalje", kaže Milinović.

Kada je riječ o njegovim planovima nakon nedjeljnih izbora, Milinović kaže da ne ide u političku mirovinu.

'Ajmo staviti priču obrnuto, da sam ja na čelu HDZ-a i da su Vlada i Andrej Plenković stali tako, ja bih dobio 60 posto, a ne 35 posto glasova. Ja sam imao zavidni skup bez ikoga iz Zagreba, pokazao sam svoju snagu, dobio preko 4000 glasova, ali očekivao sam više mandata", kaže.

Od HDZ-a, kaže, traži da formira većinu i donese proračun do 15. travnja.

'Ako se ne donese proračun, ja ću onda razmisliti i možda donijeti neke druge političke odluke, jer bi sada ta fama mogla trajati do sedmog mjeseca, a ja to neću dopustiti', ističe Milinović i dodaje da ipak neće govoriti loše o HDZ-u jer je to bila njegova stranka 28 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 21:47