ODGOVOR ČELNIKU PETRINJE

Milošević: ‘Dumbović nije član Stožera‘; Medved: ‘Gradonačelnici su uključeni u sve procese‘

Lokalni čelnici nisu imenovani u stožer, ali bit će pozivani kao predstavnici lokalne samouprave, rekao je pak Boris Milošević
Tomo Medved i Boris Milošević
 Ivana Nobilo/Cropix

Tomo Medved, načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa, u srijedu je na press konferenciji u Petrinji izjavio kako Stožer, treći dan od osnivanja, radi kontinuirano 24 sata te ima potpuni uvid u stanje na terenu.

Nakon što su imali nekoliko sastanaka s gradonačelnicima i županom, novi sastanak imat će i danas u 12 sati.

- Gradonačelnici su uključeni u sve procese, naša suradnja s njima izrazito je kvalitetna - naglasio je Medved nakon pitanja zašto gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nije bio na sastanku.

- Postavljamo kontejnere, u najvećoj mjeri to radi Hrvatska vojska, ima teškoća s kojima se susreću - moraju probijati ceste, provesti pripremu, objekti se spajaju na električnu mrežu kako bi se ljudi mogli grijati...

Danas slijedi nastavak postavljanja kontejnera, po postojećim preliminarnim zahtjevima imamo potrebu za 1000 takvih objekata, analizirali smo sve moguće inačice za što bržu nabavu još kontejnera i velike napore ulažemo u to - izjavio je Medved.

Dodao je i kako Hrvatske vode prate i nadziru štetu koja je uslijed potresa nastala na nasipima.

- Već se realiziraju određeni zamjenski nasipi - rekao je.

Milošević: 'Čelnici lokalne samouprave nisu imenovani u stožer, ali su desna ruka'

Potpredsjednik Vlade za društvena pitanja Boris Milošević, koji je član stožera, rekao je za N1 da će se nakon koordinacijskog sastanka Stožera i konferencije za medije, u 12 sati, održati sastanak s predstavnicima lokalne samouprave.

Ustvrdio je da ne zna sve detalje, ali zna da je sazvan sastanak s predstavnicima samouprave, tako da će svi gradonačelnici, načelnici i župan dobiti sve potrebne informacije.

- Lokalni čelnici nisu imenovani u stožer, ali bit će pozivani kao predstavnici lokalne samouprave jer mi moramo djelovati zajedno - poručio je Milošević dodavši da ništa što stožer odluči ili prikupi informacije neće imati pravog učinka ako se ne podijele s lokalnom samoupravom koja stožeru treba biti desna ruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:23