SAM U BANSKIM DVORIMA

Mimica: Bole me koljeno i žučni kamenci, srećom, sada nema puno posla...

 Dragan Matić/Cropix

Neven Mimica , SDP-ov potpredsjednik Vlade, dežura u Banskim dvorima dok se ostatak Vlade odmara na moru. U njegovom uredu, opremljenom stilskim namještajem smeđih tonova - koji su svojedobno koristili Ljerka Mintas-Hodak, Mate Granić, Božidar Pankretić, Jadranka Kosor, a nekad davno i Vladimir Bakarić - mirno je, kao i u cijelim Banskim dvorima.

Ako ne računamo kuhinjske ormariće i slične kredence (naslagane u jednom kutu jer se renovira čajna kuhinja), dugački hodnici barokne zgrade u kojem stoluje Vlada Republike Hrvatske tihi su i prazni. Dužnosnici su na godišnjem.

- Ležernije smo i praktičnije organizirani, nema formalnog mijenjanja premijera. Dogovor je da tijekom ova dva tjedna nema sjednica Vlade, a za sjednicu planiranu 23. kolovoza već je dogovoreno 20 točaka. Ukoliko što iskrsne, organizirat ćemo telefonsku sjednicu - kaže Mimica. Jedva se kreće, boli ga koljeno. Kaže, upalila se hrskavica. A nešto spominje i žučne kamence ... Srećom, pa je mirniji dan, nasmijao se Mimica, dva sastanka, dva intervjua, nešto mailova ... osjeti se da je Vlada na godišnjem..

- Sastanci su s pomoćnicima iz Ministarstva pravosuđa. Jedan sastanak tiče se lokalnih tema, drugi je vezan za Haaški sud. Nemam novih informacija o generalu Anti Gotovini, ali nadam se da će pravomoćna presuda u prosincu biti preinačena na deset godina. A budući da se u praksi nakon dvije trećine izdržane kazne izlazi van, nadam se da će generali uskoro biti slobodni - rekao je Mimica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:10