POLITIČKI TRANSFER

Ministar Đuro Popijač od danas član vladajućeg HDZ-a

U HDZ-u kažu da svom novom članu nisu namijenili nikakvu stranačku funkciju, već da su zadovoljni njegovim angažmanom na mjestu ministra gospodarstva
Zagreb, 230810.Vlada.Sastanak celnika sindikalista s premijerkom Jadrankom Kosor.Na slici: Djuro Popijac odlazi sa sastanka s premijerkom.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Vladajući HDZ od danas je bogatiji za još jednog člana. Naime, kako su nam potvrdili u toj stranci, njenim je članom danas postao Đuro Popijač, ministar gospodarstva.

„Istina je da se Popijač učlanio u našu stranku. Nedavno je popunio zahtjev, a člansku mu je iskaznicu danas, na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a, uručila predsjednica stranke Jadranka Kosor“, kazala nam je glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.

I sam Popijač potvrdio nam je večeras tu informaciju.

„Ja sam ministar u Vladi. Prihvatio sam se te pozicije u vrijeme kada je bilo možda i najteže, pa je ovo logičan slijed događaja. Svima nam je želja da oživimo hrvatsko gospodarstvo i politika tome treba dati svoj dopinos“, istakao je Popijač.

Popijač je u Kosoričinu Vladu ušao krajem prošle godine, kada je na mjestu ministra gospodarstva zamijenio Damira Polančeca. Prije toga, bio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), te je u Vladu ušao kao nestranački čovjek.

U HDZ-u kažu da svom novom članu nisu namijenili nikakvu stranačku funkciju, već da su zadovoljni njegovim angažmanom na mjestu ministra gospodarstva. Prihvatio se, kažu, funkcije u minstarstvu koje koalicijskim ugovorom pripada HDZ-ovoj kvoti, a koja mu je donijela manje novca nego što je imao kao jedan od čelnih ljudi poslodavaca, te je očito da vjeruje u program Vlade koji provodi.

Unatoč tome, čini se da Popijača u HDZ-u čeka velik posao. Najveća stranka u Hrvatskoj prilično je „tanka“ kada je riječ o istaknutijim članovima iz ekonomskog miljea: jedini njeni medijski eksponiraniji članovi koji se bave gospodarstvom su Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade i ministar financija, i Goran Marić, saborski zastupnik, te Borislav Škegro, koji se povukao iz dnevne politike. Ne čudi stoga što u HDZ-u u Popijačevu dolasku pod njihove stranačke skute gledaju pojačanje svoga ekonomskog tima, te se nadaju da bi njegov primjer mogli slijediti i drugi istaknuti gospodarstvenici i ekonomisti.

Zanimljiv je i termin Popijačeva ulaska u HDZ, koji se događa u predizbornoj godini. Ostale stranke već pišu svoje gospodarske programe za nadolazeće izbore, za koje je već sada sasvim izvjesno da će u fokusu imati ekonomsko stanje u zemlji. Realno je očekivati da će se tog posla uskoro primiti i HDZ, čemu bi svoj doprinos trebao dati i Popijač.

HTV 'prekrstio' ministra Popijača: Đuro je postao Dražen

U Dnevniku HTV-a emitiranom u srijedu navečer su uz vijest o učlanjenu aktualnog ministra gospodarsva u HDZ, umjesto Đuro Popijač napisali Dražen Popijač ( foto br. 2) . Greška je to novinara koji je radio prilog, ali i urednika koji je propustio ispraviti očigledan propust.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:15