TRAŽE SE DODATNI PODACI

Ministar Grčić demantira da je Europska komisija zaustavila privatizaciju Brodosplita

 Duje Klarić/CROPIX

Europska komisija navodno je zaustavila privatizaciju Brodosplita, vijest je koju su u srijedu navečer objavili i prenijeli neki portali, ali i demantirao potpredsjednik Vlade Branko Grčić, piše Slobodna Dalmacija.

Vijest je objavljena u trenutku kad se očekivalo da će pregled ugovora između Vlade RH i DIV-a za preuzimanje Brodosplita biti tek puka formalnost.

"Traže se dodatni podaci, elementi vezani za ugovor. Mogu potvrditi da je u tijeku daljnja razmjena podataka", kazao je Grčić za Slobodnu Dalmaciju te optimistično dodao "Svi se nadamo da će se to već jednom završiti, po mogućnosti što prije".

"Istina je da se traže dodatni podaci, ali u ovom trenutku nemam više informacija", ništa opširniji nije bio ni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Kako se neslužbeno doznaje, navodno je zapelo oko podjele rizika, odnosno obaveze Vlade i DIV-a da u škveru drže stvari pod kontrolom, što podrazumijeva milijune kuna koje će se utrošiti na pokrivanje gubitaka, isplatu otpremnina, i sl. DIV, odnosno Tomislav Debeljak je u obavezi pet godina, a Vlada samo tri. Navodno brojke nisu sporne, ali bi i država trebala biti u obavezi pet godina. Za sanaciju se, inače, kani odvojiti 1,2 milijarde kuna.

Gubici škvera na dnevnoj razini procjenjuju se na dva milijuna kuna. U gradnji su samo dva heavy liftera za Nizozemce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:53