POSLOVNA TAJNA ILI ZATAŠKAVANJE?

Ministarstvo poljoprivrede zataškalo slučaj: Četiri velike pošiljke iz BiH stopirane na granici, meso zaraženo salmonelom?

ZAGREB - Prilikom inspekcijskih pregleda na granici s BiH stopirane su četiri velike pošiljke mliječnih proizvoda i mesa peradi iz BiH koji su bili namjenjeni policama hrvatskih trgovina, javlja Novi list.

Riječ je o tri pošiljke mliječnih proizvoda i jednoj pošiljci mesa peradi, koje su navodno zaražene salmonelom, a cijeli slučaj je Ministarstvo poljoprivrede zatajilo hrvatskim građanima i pošiljku proglasili poslovnom tajnom.

Kako javlja Novi list, Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je informaciju o četiri stopirane pošiljke te da su neispravni proizvodi pronađeni inspekcijskim pregledima na granici, no na pitanje mogu li hrvatskim građanima jamčiti da ništa od zaraženih proizvoda nije prije niti nakon stopiranja završilo na njihovim tanjurima, te je li distribucija tih proizvoda trajno zabranjena, nisu dali odgovor.

Od ukupno 103 objekta za proizvodnju mesa, mlijeka i njihovih prerađevina, kao i ribljih proizvoda u Srbiji i BiH, iz kojih Hrvatska kontinuirano uvozi te proizvode, samo ih pet ima odobrenje EU-a za izvoz u zemlje Unije. Popis tih tvrtki za Ministarstvo poljoprivrede također je poslovna tajna, kao i nalazi naših inspekcijskih nadzora u tim tvrtkama.

Samo ove godine na granici Hrvatske i BiH 'palo' je čak osam posto proizvoda iz BiH, no, čijih odnosno kojih proizvođača, za hrvatsku javnost ostaje poslovna tajna, javlja Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:28