'TO VIŠE NE MOŽE FUNKCIONIRATI'

Miodrag Demo: Bandićev Klub glasovat će za Oreškovićev opoziv

 ragan Matic / CROPIX

Saborski zastupnik stranke BM 365 Miodrag Demo potvrdio je u srijedu poslijepodne da će Klub te stranke u Hrvatskome saboru glasovati za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Demo je rekao da, s tim u vezi, ništa nije promjenilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je odlučilo da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) bio u sukobu interesa.

- Mi smo već govorili da ova Vlada nije funkcionirala tri mjeseca, pozivali smo na dogovor, a neka pravna država 'odrađuje' Karamarka ako je kriv, i mene i Petrove i sve ostale koji su krivi, ali to se nije dogodilo. U ovome trenutku mislim da su popucale sve linije između Mosta i HDZ-a, većine koja je s nama izabrala premijera i mislim da to više ne može funkcionirati - izjavio je Demo novinarima u Hrvatskome saboru.

Smatra da kandidatu za mandatara Zdravku Mariću treba dati 15-ak dana za novu priliku, a ako ne uspije, onda treba ići na nove izbore.

- Žao mi je što se to događa, kažnjavamo hrvatski narod i pozivam sve koji zazivaju izbore neka ih plate iz svoga džepa - poručio je Demo, podsjetivši da Hrvatskoj iduće godine predstoje i lokalni izbori.

- Što ćemo, živjeti u izborima, pa nismo Švicarska, trebamo preuzeti odgovornost, a Bože moj, ako se ne presloži nova Vlada, idemo na izbore - rekao je Demo.

Podsjetio je da stranka kojoj pripada godinama uspješno vodi Zagreb, te istaknuo da ih je 'trebao netko nešto pitati', jer bi možda i našli rješenje.

- Prema tome, uvijek smo ponavljali da ćemo biti i ostajemo rješenje i u budućoj vladi i ako treba idemo na izbore - rekao je Demo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:51