SVAĐA ZBOG AMANDMANA

MIRELA HOLY ISPUNILA OBEĆANJE I NAPUSTILA SDP! 'Mailom sam se javila Milanoviću koji mi je rekao da mu je žao'

Holy ga povukla tako da se o zakonu ne mora glasovati jer ne želi dovesti kolege u neugodnu situaciju

ZAGREB - Mirela Holy napustila je SDP nakon što je danas donesen Zakon o zaštiti prirode na koji je ona imala niz primjedbi i tvrdila je da će napustiti stranku.

Izašla je iz stranke i jer će Sabor odbiti njene amandmane na Zakon o prirodi, odnosno osnivanje nacionalne parkovne agencije. Holy je već obavijestila stranku o svojoj odluci.

Kako taj amandman ministar Zmajlović nije prihvatio Holy ga povukla tako da se o njemu ne mora glasovati u Saboru jer ne želi dovesti u neugodnu situaciju kolege iz SDP-a.

Ministar Mihael Zmajlović potvrdio je kako ih je Holy mailovima izvjestila da napušta SDP.

- Žao mi je što je Mirela donjela takvu odluku. Prevladala je njezina tvrdoglavost, a ne zdrav razum, tvrdi Zmajlović koji je ponovio kako su njezine izjave o tome kako je ne osnivanje parkovne agencije znak da je iznevjeren plan 21 te je dodao kako su njenzine izjave- manipulacije.

- Nije iznevjeren Plan 21 jer ćemo cilj unapređenja zaštite prirode osigurati kroz unapređenje postojećeg sustava budući je struka rekla kako bi bilo suludo osnivati još jednu agenciju, kazao je Zmajlović.

I Mirela Holy tvrdi da joj je žao što je napustila SDP te tvrdi kako za sada ostaje nezavisni zastupnik odnosno kako se neće priključiti niti jednom drugom klubu niti osnivati stranku.

Potvrdila je kako je obavijest o izlasku iz stranke poslala Zoranu Milanoviću.

- U mailu sam mu objasnila kako izlazim iz stranke jer ne poštujemo politike na kojima smo dobili izbore, u ovom konkretnom slučaju politiku zaštite okoliša, rekla je Holy koja tvrdi kako joj je Milanović rekao da mu je žao što napušta SDP.

Najavila je da će kao nezavisna zastupnica i dalje podržavati prijedloge koji dolaze iz Vlade, a koji su u skladu sa Planom 21. Otkrila je kako se na definitivni izlazak iz SDP-a odlučila nakon što ministar zaštite okoliša na jučerašnjem radnom ručku nije bio spreman pristati na kompromis koji je nudila, a taj je da se u Zakon ugradi obveza osnivanja nacionalne parkovne agencije do 2015. godine.

SDP-ovci nisu bili raspoloženi za komentiranje izlaska Holy iz stranke. Tek je glavni tajnik Igor Dragovan potvrdio kako je ona o tome obavijestila stranku te rekao da mu je žao zbog toga.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:24