BIZARNA SITUACIJA

'MISLILI SMO DA ŽELI POČINITI SUICID' Dronovi, psi i brojni pripadnici HGSS-a cijelu noć tražili muškarca. Imali su što za vidjeti kada su ga pronašli

 
 HGSS

Pripadnice Hrvatske gorske službe spašavanja sinoć su pronašli nestalog muškarca s područja Ogulina nakon komplicirane pretrage koja je uslijedila nakon brojnih poziva njegovih prijatelja. Po SMS porukama, iz HGSS-a su se zabrinuli da bi nestala osoba mogla počiniti suicid, ali priča je vrlo brzo dobila bizarni obrat. Muškarac je pronađen 15 kilometara od mjesta gdje je zadnji put viđen u vidno alkoholiziranom stanju.

- Spašavatelji izlaskom na teren saznaju da su njegovi prijatelji dobili nekoliko njegovih, nesuvislih sms-ova koji su upućivali na mogući suicid. Nestali se uputio u nepoznatom pravcu i zbog toga su odlučili pozvati 112.

Uz spašavatelje HGSS-a na terenu je bila i policija koja pretražuje urbano područje. Tijekom brifinga prijatelji su dobili još jednu poruku, što je indiciralo da je u pokretu i donijeli smo odluku o brzoj pretrazi šumskih cesta automobilima. Tijekom brze pretrage dobili smo poziv od policije da je unesrećeni nađen u blizini svoje kuće u vidno alkoholiziranom stanju 15 kilometara dalje od zadnjeg mjesta viđenja. Uz spašavatelje u potragu uključen potražni (tim) pas i bespilotna letjelica HGSS-a. Spašavatelji su se vratili u Stanicu u 01:40h - stoji na stranici HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:44