TRAGEDIJA NA OTOKU

Mlada umjetnica oduzela si je život: Nakon samoubojstva u obiteljskoj kući na Hvaru pronađen arsenal oružja

Preminula Hvaranka (27) živjela je u Rijeci gdje je radila kao koordinatorica programa u udrugama Drugo more i Art kino Croatia i bila je vježbenica u Odjelu za filmsku djelatnost Grada Rijeke

Mlada umjetnica Katarina Pandol (27), u nedjelju je smrtno stradala u obiteljskoj kući na otoku Hvaru, a da tragedija bude još veća, prilikom pretresa policija je u kući njezina oca pronašla više od četiri tisuće komada raznog streljiva. Djevojka je, doznajemo, u utorak pokopana na hvarskom groblju Bruje.

Talentirana umjetnica s Hvara studirala je i radila u Rijeci, a u rodnom gradu ovih dana boravila je kako bi blagdane provela u obiteljskom okruženju. Mlada umjetnica navodno si je sama, neslužbeno doznajemo, oduzela život u garaži pokraj obiteljske kuće u predjelu Križna luka, pa policija o detaljima tog tragičnog događaja nije detaljno izvještavala.

Nikome nije jasno zašto

- Navodno se ubila u garaži kraj obiteljske kuće hicem iz djedove puške. Grozno - ispričao je jedan Hvaranin.

Prema službenim informacijama, okolnosti njezine smrti još nisu razjašnjene i istraga traje.

Kolega i prijatelj mlade umjetnice koji je poznaje iz riječke udruge Drugo more, a želio je ostati anoniman, jučer je stigao na Hvar na ispraćaj.

- Stvarno ne znam što se dogodilo. Nikome nije jasno zašto je to napravila. Svi smo u šoku - rekao je.

Ispričao je da je njegova prijateljica u udruzi radila kao koordinatorica programa, a da je to isto radila i u riječkoj udruzi Art kino Croatia. Opisao ju je kao izrazito ugodnu i dragu osobu. Tragedija ga je šokirala.

- Koliko znam, sve je bilo uredu. Na Hvar je otišla proslaviti blagdane i dalje ne znam što se dogodilo - rekao je.

Hvarom se sada šire razne priče o tome što se zapravo dogodilo. Prema jednoj verziji, riječ je o nesretnoj ljubavi, pa se čak priča da je djevojka ostavila nekakvo pismo, no to su sve nepotvrđene informacije.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:49