DIJELOVE TIJELA RAZVOZIO TAKSIJEM

MONSTRUM (22) DOBIO 18 GODINA ZATVORA Sjekirom ubio stanodavca i raskomadao ga!

'Ne prihvaćam optužnicu onako kako mi se stavlja na teret. Tako nešto sigurno ne bih napravio u normalnom stanju'
 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Zbog brutalnog ubojstva svog stanodavca Stanislava Turžanskog (58) na 18 godina zatvora nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Slavonskom Brodu osuđen je David Petrović (22). Podsjetimo, Petrović je svoga stanodavca u naselju Bukovlje ubio 25. veljače ove godine, a zatim je njegovo tijelo isjekao na nekoliko dijelova. Još iste večeri gornji dio tijela bacio je 1,5 km od kuće u kojoj je ubio Turžanskog.

‘UBIO SAM GA I RASKOMADAO JER JE ZNAO DA IMAM DROGU U STANU’ Stravični detalji priznanja ubojice

Tjedan dana poslije donji dio tijela, kojeg je prethodno stavio u torbu, taksijem je prevezao do kupališta Poloj uz Savu i tamo ga bacio u rijeku. Ubojstvu je prethodila svađa između njih dvojice, pri čemu je Turžanski navodno zaprijetio Petroviću da će ga prijaviti policiji zbog konzumiranja droga, a sve zbog toga što je vlasniku kuće došao visok račun za telefon, pa je tražio od Petrovića da ga plati. Petrović je te večeri, prema vlastitom priznaju popio veću količinu whiskyja, pri tome konzumirajući kokain i marihuanu, a potom i vino.

Stanislava je ubio sjekirom i to na spavanju, a potom ga je rezao kuhinjskim noževima. Nekoliko dana poslije toga tulumario je s prijateljima, koji nisu imali pojma što se u kući dogodilo nekoliko dana ranije te da se u garaži nalazi torba s dijelovima tijela ubijenog vlasnika. I tko zna koliko dugo bi torba s donjim dijelom Stanislavovoga tijela bila u garaži da nije nazvala njegova kćerka i najavila svoj dolazak. Njezin je otac i ranije znao odlaziti od kuće, pa nije pridavala veliku pažnju tome što joj se ne javlja nekoliko dana, a i podstanar joj je u međuvremenu rekao da joj je otac otišao 1. ožujka na ranije dogovorenu hospitalizaciju.

No, žena je u nedjelju 3. ožujka saznala da joj otac nije u bolnici te je odlučila sve prijaviti policiji, a podstanaru je rekla da dolazi iz Slavonskog Broda u Bukovlje. Shvativši da bi mogao biti otkriven, Petrović uzima torbu, poziva taksi koji ga odvozi do kupališta Poloj na Savi. Tamo torbu baca u rijeku, no Sava je na tom dijelu mirna i nakon nekog vremena torba je završila u grmlju na obali. Petrović je na suđenju priznao ubojstvo, ali isključivo kao obično ubojstvo.

SLAGALICA STRAVE U SLAVONSKOM BRODU Policija pronašla dio tijela muškarca koji je nestao prije tri dana!

- Ne prihvaćam optužnicu onako kako mi se stavlja na teret. Tako nešto sigurno ne bih napravio u normalnom stanju - rekao je Petrović na suđenju, na kojem je kćeri ubijenoga izjavio kajanje i žaljenje zbog ubojstva njezina oca. Presudu je pak primio mirno, ne pokazujući nikakve emocije.

Optužnica je u konačnici iz teškog prekvalificirana u obično ubojstvo „jer se po novom zakonu konzumiranje i posjedovanje droga smatra prekršajnim, a ne kaznenim djelom i ne može se "pridodati" osuđeniku kao otegotna okolnost u vezi kvalifikacije ubojstva“, pa je zbog toga osuđen na 18 godina. Odvjetnik osuđenog Zoran Mataić najavio je da će se žaliti na visinu izrečene kazne, dok su iz DORH-a kazali da će o eventualnoj žalbi odlučiti nakon što detaljno iščitaju presudu i njezino obrazloženje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:03