KATARINA UJDUR

MOST OPTUŽUJE HDZ DA JE U METKOVIĆ AUTOBUSIMA DOVOZIO LJUDE NA GLASANJE 'Pokrenuli su svoju mašineriju, ali mi Metković nismo izgubili'

Božo Petrov i Katarina Ujdur
 HANZA MEDIA

Dramatična završnica lokalnih izbora odvijala se sinoć u Metkoviću. Prvi rezultati DIP-a stigli su tek u ponoć, a najprije je HDZ-ov kandidat Dalibor Milan vodio ispred Mostove Katarine Ujdur u utrci za gradonačelnika, no kasnije se to preokrenulo.

Krajnji rezultat govori da Most više nema većinu u gradskom vijeću - osvojili su sedam mandata, kao i HDZ.

A Ujdur u drugi krug ulazi sa samo 2,03 posto, odnosno 182 glasova prednosti.

- Prespavali smo, posložili smo se i idemo najprije riješiti drugi krug. Nismo izgubili Metković, tri i pol tisuće ljudi glasalo je za nas. Druge dvije stranke pokazale su da imaju dobar odnos s Jambom. Pokazat ćemo u drugom krugu da nema povratka na staro - rekla je u razgovoru za N1 Katarina Ujdur.

Mogući je scenarij da će Most imati gradonačelnicu, ali ne i većinu u gradskom vijeću. Na upit novinara N1 kako će se ponašati u toj situaciji, Ujdur je odgovorila:

- Tražit ću od vijećnika da sve bude transparentno i javno pa ćemo gledati tko trguje, tko što traži. Proračun će biti javan.

Ujdur ne vjeruje da je ovo bila poruka birača Mostu s obzirom na probleme na nacionalnoj razini, već tvrde da su druge stranke imale plan da se Most sruši. Odlučno odbacuje bilo kakvu koaliciju, ali o projektima se može razgovarati i svatko tko bude imao dobre planove je dobrodošao.

Iz Mosta su se jučer mogle čuti optužbe kako je HDZ autobusima u Metković dovodio svoje birače koji ne žive u Metkoviću, da je u sve bio uključen i državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Robert Kopal, kojega je za takvo nešto optužio Nikola Grmoja.

- Gledajte, ja neću ulaziti u sve stvari, svjesni smo da je HDZ pokrenuo svoju mašineriju. Ovo smatram velikim ponosom, nismo izgubili Metković, mi smo ga obranili i imamo još jednu rundu za odraditi, rekla je Ujdur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:12