NAKON PRIJETNJE PROSVJEDIMA

MOST POBJESNIO ZBOG HARAČA NA STUDENTE 'Koja je pouka? Kada ne možeš na jake, udari po najslabijima?'; VLADA RH 'Sjest ćemo, razgovarati...'

 CROPIX

Nakon što su se studenti pobunili i najavili prosvjed zbog naprasne i šokantne odluke o smanjenju iznosa koji studenti mogu tijekom godine zaraditi bez plaćanja poreza, i to za gotovo triput (s 50.000 kuna na 15.000), izgleda da je njihova poruka došla do glavnih krivaca.

Na svom službenom Twitter profilu oglasila se i Vlada Republike Hrvatske: - Naći ćemo rješenje koje će zadovoljiti studente i spriječiti bilo kakvo pogoršanje njihova položaja. Sjest ćemo s predstavnicima studenata, poručila je Vlada preko Twittera.

O tom problemu na svom Facebook profilu oglasila se i Mostovka Ivana Ninčević - Lesandrić i naglasila kako Most traži izmjene Pravilnika o porezu na dohodak.

'Koja je pouka Pravilnika o porezu na dohodak koji je objavljen u Narodnim novinama? Kada ne možeš na jake, udari po najslabijima? Neprihvatljivo je osnovicu srozati na razinu više od triput manju od prethodnih godina. Ionako nesigurnu budućnost sigurno neće ohrabriti činjenica da studenti moraju strahovati oko zarade koja bi njima i njihovim roditeljima trebala olakšati život.

MOST nezavisnih lista će tražit da se iznos neoporezivih primitaka utvrdi u visini koja je realna i koja neće ugroziti učenički i studentski standard jer nam je cilj studente motivirati na rad i učenje, a ne na bijeg iz države', poručila je njihova saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 15:24