RASKOL U HNS-u

MRAK TARITAŠ 'Zatvorila sam vrata HNS-u. Svakog birača mogu pogledati u oči i reći da sam dosljedna'

 / HANZA MEDIA

ZAGREB - Kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš, koja se izjasnila protiv suradnje s HDZ-om, obratila se javnosti nakon što je njezina stranka ipak odlučila zuapočeti pregovore o koaliciji s HDZ-om.

- Jučer sam zatvorila vrata HNS-u. Glasat ću protiv ministara i time moje članstvo prestaje, rekla je novinarima u Saboru Anka Mrak Taritaš.

Tvrdi kako je bila dobra ministrica te da je u Sabor ušla zahvaljujući preferencijalnim glasovima i povećala broj zastupnika u Saboru, javlja RTL.

- Završio je moj put u HNS-u, ali u životu postoji nešto što je jako važno. Postoji ime i prezime, postoji obraz i to da mogu svuda doći, popiti kavi i pritom se ne osjećati nelagodno i loše - rekla je Mrak Taritaš te dodala kako je ona dosljedna i da će uvijek takva biti.

- Ja sam 2. lipnja izašla van i rekla u slučaju da HNS ode s HDZ-om da tu za mene nema mjesta. Možda je odluka što se tiče HNS-a najbolja moguća, zašto bi bilo dobro ono što ja mislim, rekla je Mrak Taritaš.

Kolegama je poželjela sreću i rekla kako sebe ne vidi u HNS-u te da ovaj razvoj situacije na političkoj sceni dovodi do stvaranja slike o nevjerodostojnosti HNS-a.

Na pitanje radi li se o prevari birača, Mrak Taritaš je rekla kako smatra da svatko treba odgovarati za svoja djela te da je odluka dobro promišljena i donesena. "To je zaokret HNS-a u politici za 180 stupnjeva, svatko treba odgovarati", rekla je Mrak Taritaš.

Poručila je kako će biti nezavisna saborska zastupnica dokle god bude Sabora u ovom sazivu.

- Nisam ljuta ni razočarana, tužna sam.

Tvrdi kako je istinito odgovarala da HNS neće u koaliciju s HDZ-om te da ne zna kako su se drugi dogovarali i što su radili.

Na pitanje krivi li Ivana Vrdoljaka za poraz u Zagrebu, rekla je kako je on bio predsjednik stranke u kojoj je djelovala.

- Za poraz u Gradu Zagrebu ja moram snositi odgovornost - poručila je Mrak Taritaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:52