UVRIJEDIO MNOGE

Mrsić se ispričao zbog 'usporedbe kolektivnih ugovora s malignim bolestima'

"Ispričavam se svima koje sam nehotično povrijedio i uvrijedio svojom usporedbom produžene primjene kolektivnih ugovora s malignim bolestima", napisao je na svojoj Facebook stranici
 Admir Buljubašić / CROPIX




"Ispričavam se svima koje sam nehotično povrijedio i uvrijedio svojom usporedbom produžene primjene kolektivnih ugovora s malignim bolestima", napisao je na svojoj Facebook stranici ministar rada Mirando Mrsić.

"Kao liječnik i kao osoba koja je pobijedila malignu bolest u ranom djetinjstvu, zadnji sam koji bi na bilo koji način povrijedio osobe koje boluju od malignih bolesti ili njihove bližnje. Ponekada u svojoj komunikaciji upotrebljavamo riječi, izraze i slike koje nisu primjerene", rekao je.

"Kada sam govorio o raku mislio sam na stanicu raka te potrebu pronalaženja lijeka, kao što je Zakon o reprezentativnosti "lijek" za kolektivne ugovore koji su istekli, a ne mogu se otkazat", izjavio je Mrsić te se još jednom ispričao svima koji su se osjetili povrijeđeni njegovim istupom.

Podsjetimo, ministar rada Mirando Mrsić u srijedu je pojasnio zašto Vlada smatra da je potrebno dokinuti praksu produljivanja kolektivnih ugovora. "Samo dvije stvari traju vječno - jedna je rak, a druga je kolektivni ugovor kojem je istekao rok", rekao je Mrsić.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:46