ZATVARANJE ZBOG VISOKOG STOLA

MRSIĆ 'Slučaj pečaćenja restorana je orgijanje državnih inspektora u vrijeme korona krize, a Mikulić je stari HDZ-ov kadar kojeg je trebalo uhljebiti'

 
Mirando Mrsić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je u ponedjeljak da Državni inspektorat nije osnovan kako bi bolje radio već da bi na njegovo čelo došao HDZ-ov „stari kadar“ Andrija Mikulić čime su čelnici te stranke poslali poruku da se ne žele suprotstaviti korupciji i nepotizmu.

Reagirajući na postupak inspektora koji su na 30 dana zapečatili preko 20 restorana zbog izdavanja hrane ispred restorana, Mrsić je u priopćenju poručio kako se danas pokazalo da novi ustroj inspekcija nije riješio glavne primjedbe poslodavaca na rad inspektora.

„Smiješne su riječi glavnog državnog inspektora kako im nije cilj ići represivno prema poduzetnicima, ali poštivanje zakona i zaštita zdravlja su osnovne i primarne zadaće“, istaknuo je Mrsić napominjući da Mikulić nije rekao kako je visoki stol za beskontaktno preuzimanje hrane ugrozio zdravlje bilo koga.

Mrsić je taj slučaj opisao „kao orgijanje državnih inspektora u vrijeme korona krize“.

Čelnik Demokrata naveo je kako su upozoravali da će doći do problema u funkcioniranju velikog i glomaznog represivnog aparata poput Državnog inspektorata još dok ga je HDZ ponovno osnivao.

“Tada nas je HDZ uvjeravao da će inspekcije bolje funkcionirati i da će biti na usluzi poduzetnicima u ispravljanju pogrešaka“, rekao je Mrsić, prozvavši HDZ da svoje unutarnje probleme rješava tako da uhljebljuje članove na dobro plaćene pozicije.

„Glavni državni inspektor Andrija Mikulić je stari HDZ-ov kadar, a imenovanjem za glavnog državnog inspektora došao je na mjesto najveće političke moći“, poručio je Mrsić zaključivši da su čelnici HDZ tim imenovanjem ponovno poslali jasnu poruku da se ne žele suprotstaviti korupciji i nepotizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:20