SPORA REAKCIJA

MUP maknuo tjeralicu za Sanaderom, a na Glavaša zaboravio

U pravu ste, Glavaš je u zatvoru i više nema razloga za tjeralicom, brzo ćemo je maknuti

ZAGREB - Ubrzo nakon što je 9. prosinca u Austriji uhićen Ivo Sanader, MUP je sa svoje web stranice maknuo tjeralicu za bivšim hrvatskim premijerom. Međutim, tjeralica za Branimirom Glavašem još uvijek je aktivna, iako je taj ratni zločinac uhićen mnogo prije Sanadera, još 29. rujna, a 20. prosinca je već bio prebačen u zatvor u Zenici na izdržavanje kazne od osam godina zbog ubojstva srpskih civila u Osijeku.

Nema pravne osnove

U Ministarstvu unutarnjih poslova priznaju da su u Glavaševu slučaju malo zatajili, ali tvrde kako to nema veze s politikom, te da će tjeralicu ukloniti.

- Ne postoji nikakva pravna osnova kojom bi bio definiran način objave pojedinih tjeralica na web stranici MUP-a, kao ni njihovo uklanjanje, već se radi isključivo o procjeni u kojoj mjeri objava pojedine tjeralice može pridonijeti svrsi zbog koje je tjeralica i raspisana.

Uklonit ćemo tjeralicu

U tom smislu, doista ne postoje razlozi da tjeralica za Branimirom Glavašem i dalje bude objavljena na web stranicama MUP-a jer se on nalazi u zatvoru. Stoga ćemo je ukloniti sa stranice - tvrde u MUP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 13:41