UHIĆEN JE

Muškarac satima divljao pred Ministarstvom branitelja: ‘Jel’ Tomo došao na posao?’

Devastirao je spomenik ratnoj veteranki Nevenki Topalušić

Tomo Medved ispred Ministarstva branitelja

 Goran Mehkek/Cropix

Policija je nakon četverosatnog divljanja pred Ministarstvom branitelja uhitila muškarca koji je i devastirao spomenik ratnoj veteranki Nevenki Topalušić, piše N1.

Prema prijavi, on je 18. kolovoza oko tri sata ujutro pijan sa spomenika skidao senzore, čupao žardinjere, bacao vreće za smeće u vrata Ministarstva. Uz to je i vikao te psovao. Potrajalo je to četiri sata. Tada su na posao došli zaštitari, a pomahnitali muškarac počeo je vikati i prema njima.

Tražio ministra?

“Je l’ Tomo došao?”, pitao ih je gnjevno i nastavio: “Traže papire za 20 ili 30 posto, nabijem vas sve na k….”

Na kraju su zaštitari zbog njega morali pozvati i policiju. Iako je uvjeravao da je samo želio popraviti, a ne uništiti spomenik ispred Ministarstva branitelja muškarac je ipak prijavljen i pritvoren.

“Došao sam na godišnji odmor iz Njemačke i htio sam na tom spomeniku pred Ministarstvom branitelja zapaliti svijeću. Senzori su bili pokvaren pa sam ih ja pokupio kako bi ih dao domaru da ih popravi”, izjavio je tijekom ispitivanja.

Ipak, istražni zatvor mu je određen kako ne bi ponovio kazneno djelo. Naime, riječ je o čovjeku koji je ranije već prijavljivan zbog raznih kaznenih djela među kojima su oštećenje tuđe stvari, krađe te prisila prema službenoj osobi, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:29