VELIKA GLOBA

NA ADRESU OVOG ČOVJEKA STIGLO JE VEĆ 14 KAZNI IZ SLOVENIJE Ljubljana od ribara Diega i njegove supruge traži da plati pozamašnu svotu

 
Diego Makovac
 Goran Sebelic / CROPIX

Savudrijskim ribarima stigle su prve slovenske kazne zbog kršenje crte razgraničenja u Savudrijskoj vali, piše Dnevnik.hr.

Kako javlja novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov, savudrijski ribar Diego Makovac i njegova supruga dobili su čak 14 kazni od Slovenije, po sedam svakome. Pojedine kazne su iznosu od 500 eura, navodi se.

Kako piše Dnevnik.hr, Makovac ne namjerava platiti dobivene kazne, već će ih on i njegova supruga proslijediti nadležnom Ministarstvu poljoprivrede, kako im je i pojašnjeno da trebaju postupiti u slučaju da dobiju kazne od Slovenije.

Prve kazne hrvatskim ribarima, za koje smatra da love u njezinu moru, Slovenija je poslala u subotu. Odluke o kaznama poslane su fizičkim osobama koje su počinile prekršaj, a ne hrvatskim institucijama jer se radi o pojedinačnim postupcima, a početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare na isti način, objavila je tijekom proteklog vikenda slovenska policija.

Slovenija, isto tako, ne priznaje trenutnu crtu sredine u Savudrijskoj vali kao privremenu liniju razgraničenja na moru dok se granični prijepor ne riješi, nego tvrdi da joj u skladu s arbitražnom odlukom, koju Hrvatska ne priznaje, pripada većina zaljeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:47