PRVA PRAVA HLADNOĆA

NA BIOKOVU NOĆAS PAO PRVI SNIJEG Temperatura na Svetom Juri pala ispod nule, duž Jadrana zapuhala snažna bura, evo kakvo nas vrijeme očekuje ovih dana

 
 Ivo Ravlic / CROPIX

Zbog vrlo snažne bure koja puše na Makarskom primorju, te nepovoljnih prilika u Bračkom kanalu, od 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, na Biokovu je noćas pao prvi snijeg.

Bura na Makarskom primorju puše prosječnom brzinom od 70, a na udare i više od 80 kilometara, doznaje se u subotu od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Livecamcroatia.com
Makarska u subotu u 9.30 sati (snimka uživo)

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, po informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, protekle je noći pao prvi ovogodišnji snijeg. Temperatura se spustila na minus 1,3 Celzijeva stupnja i bila je najniža jutros izmjerena u Hrvatskoj.

Snijega, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, ima i na Zavižanu, gdje ga je napadalo pet centimetara.

U subotu nas, prema najnovijoj prognozi, očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho, ujutro u unutrašnjosti mjestimice s maglom. Oblačnije još ujutro na krajnjem istoku, a osobito na jugu gdje još može biti kiše i grmljavine.

Vjetar umjeren većinom sjeverni, a na Jadranu vrlo jaka bura i tramontana s olujnim udarima, osobito u noći i prijepodne. Najviša temperatura većinom između 13 i 17, na Jadranu 18 i 21 °C.

U nedjelju djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, u gorju malo niža, a na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Početkom sljedećeg tjedna može biti kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:09