EKSKLUZIVNO

NA MEDICINSKU SESTRU IZ GOLJAKA ŽALILO SE I OSOBLJE BOLNICE! Protiv nje je bila podnesena i prijava, ali ništa se nije poduzelo...

 EPH

- Ne znam što bih vam rekla. Neću vam ništa reći - promrmljala je tihim glasom na telefon medicinska sestra I. B. (podaci poznati redakciji) koja je od jučer na godišnjem odmoru. Doma je, u Zagrebu, i čeka ishod istrage na Goljaku o nemilom događaju o kojem ovih dana bruji cijela država. Naime, upravo se nju sumnjiči da je prema svjedočanstvu mame Dijane Sajko zlostavljala djecu u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

Doznali smo da se na istu medicinsku sestru i njezino ponašanje osoblje bolnice i ranije žalilo, te je svojedobno protiv dotične jedna djelatnica podnijela prijavu o kojoj navodno postoji i pisani trag. Međutim, očito se ništa nije poduzelo.

Djeca iz cijele Hrvatske

Sve dok sada ponovno Dijana Sajko svojom objavom na Facebooku koja je zgrozila roditelje nije dovela u pitanje stručnost djelatnika zdravstvene ustanove u kojoj se liječe djeca iz cijele Hrvatske. Na dan kad je skandal izašao u javnost ravnateljica bolnice Katarina Bošnjak Nađ za medije je izjavila da nije suspendirala djelatnicu jer to i ne može učiniti dok istraga ne završi, ali ju je poslala na godišnji odmor. Otkrila je i da osumnjičena medicinska sestra poriče krivnju te joj se prvo mora dokazati ono što joj se stavlja na teret.

Jučer oko 14 sati u Goljaku je počeo sastanak Povjerenstva za unutarnji nadzor, a tamo telefoni, kažu nam, ne prestaju zvoniti. Ravnateljica je izrazila žaljenje što joj se D. Sajko nije odmah javila.

- Možda sam trebala postupiti po njihovoj proceduri i žao mi je što je cijeli Goljak osramoćen, a ne samo ta jedna osoba. Ali, nisam se snašla. Uostalom, možda bi se opet sve zataškalo. Ovako će valjda nešto poduzeti - kaže nam Dijana Sajko nakon svega. Sada je već, priznaje, malo umorna od medija i pitanja. Ali ne žali zbog svog istupa, te i dalje tvrdi da je to što je vidjela nedopustivo. Bila je na razgovoru s ravnateljicom i dala iskaz, te na sve to stavila i svoj potpis.

Dalje je, kaže, na njima i institucijama. Podsjetimo, D. Sajko je u srijedu ujutro na društvenim mrežama objavila post u kojem govori o zlostavljanju djece na Goljaku, i to od strane jedne medicinske sestre, nižeg rasta i kratke bijele kose. Događaj se zbio u utorak oko podne kada je sestra, kako tvrdi mlada mama, bila vrlo gruba prema dječici koja tamo borave bez roditelja, tukla ih, vikala na njih i tretirala ih u svakom slučaju neprimjereno.

Čekaju rezultate

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak, kaže da je od bolnice odmah zatražila očitovanje i dobila ga jučer ujutro. Sada čeka rezultate njihove unutarnje kontrole i reakcije nadležnih ministarstava.

- Ja sam tijelo koje prijavljuje, pa i ja čekam rezultate ispitnog postupka unutar bolnice, kao i reagiranje ministarstava. Teško je reći koliko ćemo čekati, ali prošla su tek dva dana. No kroz osam dana očekujem pomake. Sljedeći bi tjedan svakako trebali imati neke informacije - kaže Slonjšak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:15