'DRUGA STRANA RUBIKONA'

NA PROMOCIJI NOVE KNJIGE M. TUĐMANA ŠEKS, ROJS, MARKAČ... Akademik Rudolf: 'Izetbegović je odavao dojam dobrice, a iza kulisa je bio tvrdi islamist'

 
Miroslav Tuđman
 Ranko Šuvar / CROPIX

U Nadbiskupskom pastoralnom institutu u četvrtak je promovirana knjiga dr. Miroslava Tuđmana ”Druga strana Rubikona, politička strategija Alije Izetbegovića”, o kojoj su govorili akademici Davorin Rudolf i Ivan Aralica i dr. Ante Nazor. Promocija knjige koju je izdala Hrvatska sveučilišna naklada bila je izuzetno dobro posjećena, a između ostalih bili su Vladimir Šeks, Zdravka Bušić, Mladen Markač, Ljubo Ćesić Rojs, Nevenka i Stjepan Tuđman.

Dr. Nazor je rekao da Tuđmanova knjiga doprinosi da se znanstveno utvrdi što se događalo u BiH, a akademik Rudolf je podsjetio kako je Alija Izetbegović 1992. godine potpisao mirovni sporazum, a zatim povukao potpis, što je bio uzrok stradanja velikog broja ljudi.

”Izetbegović je odavao dojam dobrice, a iza kulisa je bio tvrdi islamist”, rekao je.

Ivan Aralica je ustvrdio da je Izetbegović izmislio podjelu BiH između Tuđmana i Miloševića i da je bio nepošten prema druga dva naroda i neiskren prema međunarodnoj zajednici. Autor knjige dr. Tuđman kazao je da se nije bavio procesom protiv Hrvata iz BiH koji se vodi u Haagu, ali da njegov rukopis dokazuje koliko je taj proces besmislen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:36