FIJASKO

Na skup molitelja u Dubrovniku došao je samo gospodin Niko: ‘A ništa, nema nikoga, idem nazad u Metković!‘

Na dogovorenom mjestu u Gružu pojavio se samo jedan čovjek

Gospodin Niko

 Dubrovački Dnevnik/

Prve subote u travnju molilo se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, a među najavljenim lokacijama je i Dubrovnik gdje je skup doživio potpuni fijasko, piše Dubrovački dnevnik. Na dogovorenom mjestu u Gružu pojavio se samo jedan čovjek.

Gospodin Niko koji je jedini došao na skup molitelja u Dubrovniku, rekao je za Dubrovački dnevnik kako je informaciju o organizaciji skupa pronašao na internetu. Kako mu ovo nije prvi put da je sudjelovao u organiziranim molitvama, odlučio je doći ovdje, iako tu ne živi.

"U Hrvatskoj sam na odmoru, a prošle godine sam iskoristio priliku i bio u Splitu na molitvi. Sad sam odlučio doći ovdje, ali kako vidim nema nikoga pa ću se vratiti doma u Metković", rekao je.

Na pitanje koje su vrijednosti za koje se zalaže i koju poruku svojom javnom molitvom želi poslati odgovorio je:

"Ako će moj glas netko slušati, bila bi to poruka da sama molitva ima vrlo veliku snagu i moć promjene stvari na dobro, ako mi u to vjerujemo. Konkretno, to su stvari koje se tiču svake osobe, ali i naroda. Od onog pristupa životu koji je najviše materijalistički i površan, da se okrenemo duhovnom i prema Gospodinu, to je broj jedan. Da u svakom čovjeku vidimo brata i sestru, a ne da sudimo druge. Daleko od toga, bratu i sestri trebamo pristupiti da promjene naše srce, a onda i drugo srce", rekao je.

Na pitanje zalaže li se za čednost u odijevanju žena, i što konkretno njemu znači kakvu odjeću oblači žena i je li to kratka haljina, rekao je:

"Ta žena mene osobno ne može ugroziti. Nisam ja taj koji bi joj trebao reći kakva bi trebala biti. Neka ona sama odluči, ali mislim da je sve stvar svijesti i kada se u njenoj nutrini ta nužna promjena dogodi, onda će ona sama to ostaviti. Do tada joj ja ne bih govorio što treba raditi, takav je moj pristup", odgovorio je za Dubrovački dnevnik.

Molitelji, inače, svake prve subote u mjesecu mole za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, duše u čistilištu i osobne nakane. Mole još za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 20:11