FINANCIJSKE NEDAĆE

Nad tvrtkom Velimira Bujanca otvoren je stečaj, vjerovnicima duguje 190 tisuća kuna

Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za poduzetnike za 2020. Bujica media je imala 468.793 kune ukupnih prihoda

Voditelj Velimir Bujanec

 Goran Mehkek/Cropix

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečaj nad Bujica Media j.d.o.o,, tvrtkom urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca te je za 12. srpnja zakazao ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika te tvrtke s dosad utvrđenih gotovo 190.000 kuna duga.

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), navodeći da je Bujica media sredinom siječnja imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 230 dana i u ukupnom iznosu od 187.312 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada prošle godine bilo je naređeno Velimiru Bujancu kao ovlaštenom zastupniku Bujica Medije da u predviđenom zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini te tvrtke – popisu nekretnina i pokretnina, tražbina te o iznosu novca na računima.

Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja, može zatražiti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna, isticalo se u sudskom dokumentu.

Prema podacima iz sudskog registra, Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.

Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za poduzetnike za 2020. Bujica media je imala 468.793 kune ukupnih prihoda te 398.404 kuna rashoda. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 64.592 kune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:09