SNIMAK OTKRIVA TAJNU

NADZORNA KAMERA SNIMILA LICE ŽENE KOJA JE OSTAVILA BEBU ZVJEZDANU? Policija u potrazi za majkom

Navodno je snimak jasan i čim majka bude pronađena, znat će se daljnja procedura, ali i sudbina malene djevojčice.
 CROPIX

Još traje potraga za majkom tek rođene djevojčice koja je svoje nedonošče ostavila pred vratima Doma zdravlja na Jugu 2, piše Glas Slavonije.

Ipak, čini se da će snimak videokamere koju je policiji ustupio Dom zdravlja ipak uspjeti rasvijetliti pozadinu tog u Osijeku nezapamćenog događaja. Navodno je snimak jasan i čim majka bude pronađena, znat će se daljnja procedura, ali i sudbina malene djevojčice.

Daljnja postupanja očekuje i Centar za socijalnu skrb. Ravnateljica Jelica Klobučar potvrdila je da ih je bolnica obavijestila o događaju i, kako se čini, dijete do daljnjeg ostaje u bolnici, a prije njegova otpusta Centar će poduzeti pravne korake.

- Imenovat će se skrbnik i djetetu će biti dano ime. Majka može dati svoju izjavu da će dijete dati na posvajanje i ako se ne predomisli u roku od 60 dana, izjava postaje važeća. S druge strane, postoji mogućnost i za majku da bude smještena u Dom za djecu Klasje, na odjel za majku i bebe, gdje mogu zajedno biti zbrinute godinu dana. Ako je potrebno, majka ondje može završiti i školovanje, a u međuvremenu i dobiti našu pomoć i podršku - objasnila je Klobučar za Glas Slavonije.

Stanje malene Zvjezdane, kako su ju nazvali u bolnici, i dalje je stabilno i pod kontrolom medicinskog osoblja na Odjelu pedijatrije KBC-a Osijek.

Beba je izolirana od pogleda javnosti, a do nje nisu mogli doći ni ljudi koji su je pronašli. Davor Vuković i Ivica Mihaljčuk željeli su u srijedu poslijepodne vidjeti malenu Zvjezdanu, no to im nije dopušteno.

- Dežurna liječnica rekla nam je da je tako odlučila uprava bolnici i mi smo to poštovali. Nismo htjeli ništa forsirati i nadamo se da će biti prilike da vidimo to predivno djetešce i da joj ostavimo poklone koje smo joj kupili - rekao nam je Vuković. Usput je ispričao i anegdotu vezanu uz darove.

- Ja sam joj kupio veliku plišanu mišicu Miškicu i kad sam se našao s Ivicom ispred bolnice, nisam mogao vjerovati da je on kupio identičnu igračku. Na kraju sam ja svoju Miškicu vratio i zamijenio je za simpatičnog plišanog medu, pa će beba od nas dobiti i mišicu i medu - rekao je Vuković.

Policija i dalje moli građane da jave bilo kakva saznanja o identitetu majke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:26