UGLEDNI GOSTI NA OTVORENJU

NAJVEĆI UMJETNIČKI PROJEKT U HRVATSKOJ POVIJESTI OTVOREN ZA JAVNOST! Senzacionalna izložba o Nikoli Tesli u Zagrebu će trajati čak četiri mjeseca

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Mulitimedijsko umjetnička izložba "Nikola Tesla - Mind from the Future" svečano je otvorena i time je najveći umjetnički projekt u suvremenoj hrvatskoj povijesti napokon otvoren za javnost.

Radi se o multimedijskoj interaktivnoj izložbi koja će trajati čak četiri mjeseca, nakon čega će putovati u druge svjetske metropole poput New Yorka, Pariza, Budimpešte, Praga te svoj put završava u Dubaiju.

Na otvorenju izložbe u Domu HDLU-a bilo je nekoliko stotina okupljenih, a među njima su bili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te mnogi drugi istaknuti pojedinci iz svijeta umjetnosti i javnog života.

Helena Bulaja Madunić, autorica i kustosica izložbe, rekla je kako je ovaj projekt njeno najbolje kreativno i radno iskustvo u 25 godina rada u umjetnosti.

- Ovom izložbom smo napravili jedan iskorak više, ne samo u umjetnosti nego i u umjetničkoj suradnji. Cijela paleta mladih i starih umjetnika, ljudi svih generacija i zanimanja su nam se pridružili u stvaranju ovog projekta i mogu reći da nas je upravo Tesla sve spojio kako bi ostvarili ovaj veliki pothvat - rekla je Bulaja Madunić.

Ova izložba ne bi bila moguća bez Real grupe, producentske kuće izložbe koja je organizirala i vodila cijeli projekt. Krešimir Renzo Prosoli, direktor Real grupe, rekao kako će ovaj projekt podići hrvatsku umjetnost na jednu svjetsku razinu.

- Kroz izložbu planiramo predstaviti Teslu kao kulturnu baštinu i promovirati Hrvatsku kao zemlju koju osim prirodnih ljepota krasi i činjenica da je u njoj rođen jedan od najvećih znanstvenika svih vremena - kazao je Prosoli.

Čast otvorenja pripala je predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović koja je poručila kako Nikola Tesla i ova izložba mogu poslužiti kao uzor mladima da se ne boje slijediti svoje snove.

Osim Grabar-Kitarović govor je održao i gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao kako je Zagreb grad u kojem dobre ideje uvijek mogu zaživjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:55