PALA ODLUKA

NAKON BURNE I NEUGODNE SJEDNICE Sabina Glasovac prihvatila se kandidature za gradonačelnicu Zadra

 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Zadarski SDP preksinoć je imao burnu sjednicu Gradskog odbora na kojemu su odlučivali o kandidatu za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zadra. Nakon pomalo neugodne rasprave u kojoj su nominaciju odbile čak dvije članice Gradskog odbora, od kojih je jedna i gradska vijećnica, kandidature se na kraju prihvatila predsjednica GO-a Sabina Glasovac, piše Zadarski list.

Zaključeno je kako će sa odlukom o kandidatu za gradonačelnika Zadra u javnost izići tek krajem mjeseca, što je nekim članovima dalo naslutiti kako rukovodstvo Gradskog odbora sebi daje mogućnost za neko novo rješenje. No sastanak je završen sa zaključkom da je aktualna predsjednica zadarske organizacije ipak najbolja kandidatkinja za gradonačelnicu.

- Gradski odbor je u punim pripremama za lokalne izbore. Pitanje kandidata samo je jedna od tema o kojoj intenzivno razgovaramo već dva mjeseca. No, ne i jedina. Sinoć nije donesena odluka o kandidatu za gradonačelnika, ali su imenovane članice i članovi savjeta za obrazovanje i sport, gospodarstvo, poduzetništvo i obrt, prostorno uređenje i graditeljstvo, zdravstvo i socijalnu skrb, kulturu i sport, koji trebaju privesti kraju izradu programa za lokalne izbore - kaže Glasovac.

Predsjednik Županijskog odbora HNS-a, Milan Stojanov, kaže kako je zadovoljan odabirom SDP-ovog kandidata te će ga i oni podržati:

- I mi smo saznali da je gospođica Sabina Glasovac na sjednici ovoga ponedjeljka izabrana za kandidatkinju za gradonačelnicu, čekamo da nam to još službeno priopće. Tada ćemo zajedno sjesti i konkretnije se dogovoriti o koaliciji. Dosad smo obavili jedan razgovor, ali to je tek početak, slijedi nam niz sastanaka za što bolji izlazak na lokalne izbore. Gospođica Glasovac zaista nam je prihvatljiv kandidat, s njom sam već bio u kampanji za parlamentarne izbore, vrlo je vrijedna osoba, a i njen rad kao saborske zastupnice itekako će pomoći u kampanji, jer je jedna od najvrjednijih u Saboru - kaže Stojanov za Zadarski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:34