NOVA LAŽ

Nalaz inspekcije: Odmah isključite vodu Goršiću!

‘Društveni dom nema vodu’, tvrdio je Goršić. ‘Ima, isključite mu je’, ustanovila je inspekcija

KARLOVAC - Državna vodopravna inspekcija provela je inspekcijski nadzor te je utvrđeno da nije podnesen zahtjev za priključenje društvenog doma na javni vodoopskrbni sustav.

Goršićev obračun s istinom

U daljnjem postupku izdano je rješenje komunalnom društvu i investitoru da se priključak građevine društvenog doma Turanjski Goljaki otpoji s vodoopskrbnog sustava grada Karlovca - odgovorila nam je Arnelija Šipek, glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Nalaz vodopravne inspekcije u potpunoj je suprotnosti s onim što je sve donedavno tvrdio Željko Goršić, državni tajnik u MORH-u i predsjednik Gradske četvrti Turanj, investitora projekta, odnosno da dom nikad nije bio spojen na vodovod. - O tvrdnji o krađi vode najbolje govori podatak da društveni dom u Turanjskim Goljakima uopće nema priključak na vodoopskrbnu mrežu - rekao je Željko Goršić, zaključivši da su takve “neutemeljene tvrdnje usmjerene na osobno diskreditiranje njega kao državnog tajnika”.

Iako je PU karlovačka prošli tjedan na temelju informacija dobivenih od Vodovoda i kanalizacije te Elektre Karlovac utvrdila da u slučaju Goršićev dom nije bilo kaznenih djela, Općinsko državno odvjetništvo o svemu će se tek očitovati.

DORH traži novo izvješće

DORH je od nadležnih inspekcija zatražio “izvješće o utvrđenom činjeničnom stanju tijekom provođenja inspekcijskog nadzora”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:22