INCIDENT

NAPETO ISPRED ŠOPING CENTRA U SPLITU Poduzetnik i otac pomoćnika ministra prijetio prometnom redaru zbog prekršaja?! 'Pozivao se na svoje veze...'

 
 Hanza Media, Slobodna Dalmacija

Ono kad otac pomoćnika ministra prometa prijeti prometnom redaru koji ga kažnjava zbog prometnog prekršaja... To bi bio najkraći opis situacije koja se u utorak navečer, prema jednoj verziji, odigrala ispred splitskog City Centera One nakon što je Grad postavio betonske blokove na dio prometnice ispred ulaza u trgovački centar gdje je dozvoljen prolaz samo "Prometovim" autobusima.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje od Damira Babića, vršitelja dužnosti gradskog pročelnika za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Milan Madunić, vlasnik prijevozničke kompanije "Madunić bus" verbalno je napao prometnog redara koji je tijekom večeri došao u kontrolu, prijetivši mu otkazom i pozivajući se na svoje veze, u prvom redu sina - Marija Madunića, pomoćnika ministra prometa za inspekcijske poslove.

Do incidenta je došlo kada je Maduniću prišao prometni redar kako bi mu napisao kaznu jer mu se autobus našao s druge strane spomenutih betonskih blokova.

- Prijevoznik je već nekoliko puta kažnjavan, no nije reagirao, odnosno nije prestao koristiti gradsku površinu kao svoj privatni parking - kazao je Babić, koji je opširnije situaciju pojasnio za portal Dalmacija danas.

- Prometni redar doživio je neugodnost u blizini južnog ulaza u City Center. Došlo je do verbalnog incidenta. Naime, vlasnik ove autobusne kompanije prijetio je redaru otkazom i raznoraznim telefonskim pozivima. Prilikom prijetnji pozivao se na svoje veze, u prvom redu sina - Marija Madunića, pomoćnika ministra prometa, Olega Butkovića. Redar je takve prijetnje podnio stoički, a radi se o čovjeku u godinama koji je, svjestan prijetnji, ipak napisao kaznu vlasniku autobusa. Redarstvo je nakon ove scene naručilo pauka da pomakne barikade tako da autobusi mogu izaći. Zanimljivo je da su blokade postavljene jutros kada je bio parkiran samo jedan autobus, a između blokada je ostavljen mali prostor, što je bila poruka da se tu više ne smije parkirati. Vlasnik autobusa je to drugačije protumačio i uparkirao još dva autobusa. Redarstvo sada čeka vlasnika da pomakne autobuse, a potom će vratiti blokade i zapriječiti daljnje parkiranje na tom dijelu, ispričao je Damir Babić.

Sam Milan Madunić javio se novinarima Dalmatinskog portala.

- Vozim čitav život, kad parkiram gdje ne smijem - platim, te neću tražiti veze ni ikoga. Ali ovdje nema nikakve veze s ičim, oni mene zatvorili, a nije bilo oznaka zabrana, nikakvog znaka. Tamo gore gdje sam prije parkirao, parkirali su i drugi i ja ću to platiti, a neke sam i platio. Za ovo ovdje, iza žute trake gdje su bili autobusi neću platiti, još bi meni netko trebao platiti što ne mogu izaći - kazao je, najavljujući da će autobuse ipak pomaknuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:35