RIJEKA I OKOLICA

NASTAVLJA SE SERIJA POTRESA NA KVARNERU Najnovije podrhtavanje epicentar imalo kod Kraljevice, stanovnik Njivica na Krku: 'Crijep mi je pao na auto!'

 EMSC

Serija potresa u Rijeci i okolici nastavljena je i u srijedu u večernjim satima.

U 22:40 tlo se zatreslo magnitudom 3.1, izvijestila je Seizmološka služba Hrvatske, koja navodi da se u epicentru podrhtavanje osjetilo intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) u svojem je preliminarnom izvješću javio o magnitudi 3.5, no ona je naknadno revidirana na 3.1.

Epicentar je bio tri kilometra jugoistočno od Jadranova, mjesta između Kraljevice i Crikvenice, odnosno 23 kilometra jugoistočno od Rijeke.

Podrhtavanje je trajalo, kao i u prethodnim navratima, svega nekoliko sekundi.

- Pao je crijep na auto, rekao je jedan svjedok potresa u Njivicama.

Čitatelj Jutarnjeg iz Crikvenice navodi da se podrhtavanje dobro osjetilo na drugom katu u tome gradu.

Noćna podrhtavanja

Još nekoliko podrhtavanja zabilježeno je i u noći sa srijede na četvrtak. Prema podacima EMSC-a, prvo se u 1:21 zatreslo tlo magnitudom 2.3 s epicentrom tri kilometra zapadno od Crikvenice, a zatim je u 3:22 uslijedio potres magnitude 2.4 s epicentrom dva kilometra jugoistočno od Jadranova.

Kao što smo već javili, niz potresa isto je područje pogodio i ranije tijekom srijede, ali i utorka, a iako su podrhtavanja izazvala uznemirenost među građanima, podataka o bilo kakvoj značajnijoj šteti zasad nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:51