HITNO TREBAJU PODUKU

NATJEČAJ OD 200.000 KUNA HEP traži učitelje stranih jezika, nastava tijekom radnog vremena!

Djelatnici nisu htjeli imati dodatnu edukaciju izvan radnog vremena pa žele da im učitelj dođe na posao
 Tomislav Krišto / CROPIX

Rukovoditelji Hrvatske elektroprivrede hitno trebaju pouku iz poslovnog engleskog i njemačkog jezika.

Zato su u kolovozu raspisali javni natječaj za individualne tečajeve, u vrijednosti 200 tisuća kuna, ali kako im se nitko nije javio na natječaj, ovih je dana poništen.

Poslovni engleski i njemački jezik u HEP-u je trebalo učiti 11 zaposlenika - njih osam iz središnjice u Ulici grada Vukovara, troje polaznika iz Kupske ulice, dvoje polaznika iz ulice Alexnadera von Humbolta te dvoje djelatnika HEP Toplinarstva iz Miševečke ulice.

Kako bi individualna nastava bila što praktičnija, HEP-ovci su poželjeli da im tutori osobno dolaze u prostorije HEP-a dva puta tjedno po dva sata.

Potom se dodatnom nastavom nisu htjeli zamarati u svoje slobodno vrijeme.

Nije za Upravu

Natječaj je zato specificiran tako da satnica bude organizirana radnim danom između 7 i 18 sati, odnosno u radno vrijeme HEP-ovih djelatnika.

“Natječaj je bio raspisan za potrebe zaposlenika u skladu s prihvaćenim planovima edukacije u društvima HEP grupe za 2013. godinu radi održavanja, odnosno unaprjeđenja razine znanja zaposlenika koji osim opće razine jezika imaju potrebu i za dodatnim kompetencijama”, doznajemo u HEP-u.

Za koja su konkretno radna mjesta individualne pouke bile namijenjene, u HEP-u odbijaju reći, ali napominju da nisu za članove Uprave.

“Možemo samo ustvrditi da nijedan član Uprave ne treba takve usluge. Posebno ne predsjednik Uprave, Tomislav Šerić, koji govori strane jezike i ima MBA završen u Parizu”, tvrde u HEP-u.

Drugi natječaj

Kome bi tečajevi mogli biti namijenjeni ne znaju ni u HEP-ovu najvećem sindikatu.

“Znam samo da kad je meni trebala pouka iz stranih jezika, to sam si organizirao u slobodno vrijeme i vlastitim novcem”, kaže nam predsjednik Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravko Čorak.

U službi za odnose s javnošću HEP-a odbijaju odgovoriti i na pitanje zašto je neophodno da nastava bude u prostorijama tvrtke te jesu li mogli pouku stranih jezika organizirati u sklopu nastave u nekoj školi.

Ovo je već drugi HEP-ov natječaj ove godine kojim bezuspješno traže učitelje. Napominju da u protekle tri godine tvrtka nije koristila usluge kojima se unapređuje razina znanja stranih jezika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:20