MILIJUNAŠ

Natjecatelj odustao na pitanju za 250.000 kuna. Biste li vi znali odgovor?

Ana Vlaisavljević (35) je na pitanju za prelazak drugog praga iskoristila sva tri džokera
Igor Mavrin
 Hrt Screenshot

U prvoj emisiji 'Tko želi biti milijunaš?' u 2021. godini okušalo se dvoje natjecatelja. Igor Mavrin je nastavio iz prethodne emisije, a nakon njega je nasuprot Tarika Filipovića sjela Ana Vlaisavljević iz Karlovca.

Mavrin je kući otišao sa 125.000 kuna, a ovu je emisiju započeo devetim pitanjem, onim za 16.000 kuna. Do pitanja za 125.000 kuna Igor je stigao bez dđokera, a onda je znalce upitao je li Getaldićevu, Petrićevu, Boškovićevu ili Vrančićevu teoriju prirodne filozofije Nietzsche smatrao "najvećim trijumfom nad osjetilima koji je dosad na Zemlji postignut".

Jedan od dvojice znalaca, Bruno Robert, rekao je da misli da je točan odgovor Petrićeva teorije. Igor je zatim iskoristio i džoker zovi, koji mu je rekao da je odgovor Boškovićeva teorija. Tako je i odgovorio i osvojio 125.000 kuna, a na pitanju za četvrt milijuna kuna je odustao.

Koliko je godina postojanja grad Rim proslavio u doba vladavine cara Marka Julija Filipa zvanog Arapin, bilo je pitanje na kojem je Igor odustao. Ponuđeni odgovori su bili 100 godina, 500 godina, 1000 godina i 1500 godina. Točan odgovor je bio 1000 godina, no Igor nije pogađao te je kući otišao sa 125.000 kuna.

image
Igor Mavrin
Hrt Screenshot

Nakon njega je stigla Ana Vlaisavljević (35). Ona je na pitanju za prelazak drugog praga iskoristila sva tri džokera.

Pitanje je glasilo: Koja je Francuskinja za vrijeme okupacije ljubovala s njemačkim diplomatom, zbog čega se po završetku rata preselila u Švicarsku: Coco Chanel, Edith Piaf, Simone de Beauvoir ili Irène Joliot-Curie?

Dđoker zovi nije znao točan odgovor, a Ana je zatim odlučila upitati znalce. Znalac Ivan je ponudio odgovor Coco Chanel, a Ana je zatim iskoristila i zadnji džoker. Naposlijetku je odgovorila Edith Piaf, no taj odgovor nije bio točan pa je Ana kući otišla s 1000 kuna osvojenih u HRT-ovom kvizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:05