DAVOR FILIPOVIĆ

‘Navodni pritisci na mene su ‘netema‘. Tko ih ne može podnijeti, ne treba se uopće baviti politikom‘

Petrokemiju smo uspješno riješili tako da smo zaštitili hrvatski interes. Priča s HEP-om ide u pozitivnom smjeru, dodao je ministar

Davor Filipović

 Nera Simic/CROPIX

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je u četvrtak da su navodni pritisci na njega "ne-tema" i da političari moraju biti na njih spremni, ali nije odgovorio je li mu i tko prijetio zadnjih tjedana.

"Onaj tko se odlučio baviti politikom treba biti spreman na određene pritiske. Tko te pritiske ne može podnijeti i ne može se s njima nositi, uopće se ne treba baviti politikom”, izjavio je Filipović nakon sjednice Vlade.

Nije jasno odgovorio je li u zadnje vrijeme bio izložen pritiscima ili prijetnjama. Objasnio je da nije govorio o pritiscima, nego "o onome što se događalo protekla 3-4 tjedna", kad se u medijima moglo čitati kako on koči prodaju Petrokemije, zbog čega će ona propasti, a zatim i HEP.

"Petrokemiju smo uspješno riješili tako da smo zaštitili hrvatski interes. Priča s HEP-om ide u pozitivnom smjeru. Sve se rješava kako se treba rješavati", rekao je.

Što se tiče teza da ga premijer nije zaštitio, rekao je da je to "pomalo smiješno", jer radi u koordinaciji s njim i drugim ministrima.

"Da nemam podršku premijera, ne bih bio tu", dodao je.

Filipović je prošloga tjedna izjavio kako ne postoji pritisak koji će ga zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i građana "od predatora koji misle da je Hrvatska njihov bankomat", a danas nije nije konkretno odgovorio tko je na njega vršio pritisak.

Premijer Plenković u ponedjeljak je izjavio da ga Filipović nije izvijestio o pritiscima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:52