STIŽE NEVRIJEME

Ne spremajte kišobrane, ovo dosad nije ništa naspram četvrtka: Na snazi meteoalarm za velik dio zemlje

Vrijeme bi se trebalo stabilizirati u subotu kada će u većem dijelu zemlje biti sunčano i suho

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Ponegdje kiša i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega, a poslijepodne i u središnjim predjelima. Navečer mjestimice na Jadranu može biti izraženijih pljuskova.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu jugo, ponegdje i jako.

Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 Celzijeva stupnja.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Mogući su odroni, javlja HAK.

Za danas je DHMZ izdao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena za riječku regiju, te za splitsku regiju, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju zbog jakog vjetra.

image

Žuto upozorenje DHMZ-a za srijedu, 15.5.2024.

Dhmz/

Sutra će biti promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a uglavnom su navečer lokalno mogući izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom. U Dalmaciji će biti najviše sunčanih razdoblja, a past će i najmanje kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, na Jadranu između 15 i 19 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C, javlja DHMZ.

Žuti meteoalarm je za četvrtak izdan za velik dio zemlje: za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju zbog grmljavinskog nevremena, te za splitsku i dubrovačku regiju te za zapadnu obalu Istre, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju zbog jakog vjetra.

image

Žuto upozorenje DHMZ-a za četvrtak, 16.5.2024.

Dhmz/

Danas se razvedrilo u dijelu središnje, sjeverne i istočne unutrašnjosti, dok je oblačnije je na zapadu i u gorskim predjelima. U nastavku dana možemo očekivati kišu i pljuskove s grmljavinom, posebno duž Jadrana i u gorskim predjelima, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Dodaje da će nestabilno biti i sutra, a pljuskova s grmljavinom će biti u unutrašnjosti prema zapadu. Jači pljuskovi s grmljavinom su mogući i u noći na petak, posebno na zapadu zemlje.

Vrijeme bi se trebalo stabilizirati u subotu kada će u većem dijelu zemlje biti sunčano i suho, no nova kiša i pljuskovi očekuju se već u nedjelju, javlja Tea Blažević za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:22